Mănescu: Am încredere că voturile PC şi PSD vor fi suficiente ca Mircea Diaconu să intre PE

Candidatul PNL la europarlamentare Ramona Mănescu a declarat miercuri că nu a fost o greșeală faptul că Mircea Diaconu a fost scos de pe lista candidaților la europarlamentare, "pentru că exista riscul ca această listă să fie contestată cu domnul Diaconu pe listă".

RomaniaTV.net
09 apr. 2014, 19:11
Mănescu: Am încredere că voturile PC şi PSD vor fi suficiente ca Mircea Diaconu să intre PE

„Nu este o greșeală, noi nu am făcut altceva decât să respectăm o decizie definitivă a instanței care spunea că nu poate să ocupe o demnitate și, în baza acesteia, nu puteam să riscăm să fie contestată lista la BEC. Și am preferat să nu riscăm să ni se conteste lista”, a spus Ramona Mănescu după ce CAB a hotărât că Mircea Diaconu poate candida la europarlamentare.

Aceasta a adăugat că legea nu este chiar atât de clară și „așa cum a fost interpretată de ANI, era în spiritul ei, în sensul că nu mai poate fi ales pentru o demnitate publică, pentru următoarea perioadă, până în 2015”.

„Dacă o interpretăm în spiritul ei, legea așa spune, dar legea poate fi interpretată și în litera ei, așa cum a făcut-o instanța, astăzi, care a luat hotărârea că poate să candideze. Eu mă bucur că poate să candideze”, a adăugat Mănescu.

Întrebată dacă Mircea Diaconu va lua din voturile PNL-ului, Ramona Mănescu a răspuns că acesta o să ia propriile voturi, pentru că are suficienți susținători. „Din câte am înțeles, PC-ul l-a susținut foarte tare și își dorește ca domnul Diaconu să ajungă în Parlamentul European, ca mulți alții, domnul Ponta am văzut că a făcut un apel la votanții PSD să dea cât mai multe voturi pentru domnul Diaconu, pentru că ei au deja destule, și am încredere că și voturile PC-ului, și voturile PSD-ului vor fi suficiente ca domnul Diaconu să intre în Parlamentul European”, a afirmat ea. Ramona Mănescu a susținut că dacă se întoarce în partid, „e binevenit”.

Ramona Mănescu a făcut această declarație la finalul unei dezbateri pe tema rolului Parlamentului European în viața tinerilor.