Manevră electorală scandaloasă a PNL, oprită de Poșta Română. Liberalii livrează pliante electorale la pachet cu talonul de pensie

Poşta Română a anuţat că suspendă, începând de vineri, 12 ianuarie 2024, serviciul Postmesager pentru materiale cu caracter politic. Anunţul vine după ce reprezentanţii PSD au transmis, vineri, o solicitare Poştei Române şi Casei Naţionale de Pensii Publice cu privire la „serviciul special de capsare” a materialelor de propagandă politică de taloanele de pensii distribuite pensionarilor.

12 ian. 2024, 18:13
Manevră electorală scandaloasă a PNL, oprită de Poșta Română. Liberalii livrează pliante electorale la pachet cu talonul de pensie

Social-democraţii prezintă un talon de pensie din Lugoj, care are ataşat un pliant al PNL cu numele liderului PNL Lugoj Ionuţ Sîrbu şi al preşedintelui PNL Timiş Alin Nica, preşedinte al CJ Timiş. PSD Timiş acuză că preşedintele Partidului Naţional Liberal Timiş, Alin Nica, foloseşte Poşta Română şi angajaţii ei pentru a-şi face campanie electorală! şi cere demisia directorului Sucursalei Regionale de Poştă Timişoara.

”În baza prevederilor legale, Compania Naţională Poşta Română suspendă, începând cu data de 12 ianuarie 2024, serviciul Postmesager pentru materiale cu caracter politic”, informează compania.

În urma informaţiilor apărute în presă cu privire la implicarea Companiei în distribuirea de materiale cu caracter politic, Compania Naţională Poşta Română a luat decizia, în baza prevederilor legale, de a suspenda temporar serviciul Postmesager  pentru materiale cu caracter politic.

”Poşta Română, cu o vechime de 162 de ani în slujba cetăţenilor, ţine la reputaţia si la prestigiul său, fiind o companie care susţine valorile democratice şi nu doreşte să fie asociată cu niciun partid politic”, precizează compania.

PSD Timiş îl acuză pe preşedintele Partidului Naţional Liberal Timiş, Alin Nica, că foloseşte Poşta Română şi angajaţii ei pentru a-şi face campanie electorală.

Citește și: VIDEO Ministrul Agriculturii Florin Barbu anunță investiții uriașe în fermele românești de porci: ”La finalul investiției, capacitatea fermei de reproducție va fi de 3000 de scroafe, iar producția va fi de aproximativ 90.000 de purcei”

„Preşedintele Partidului Naţional Liberal Timiş, Alin Nica, foloseşte Poşta Română şi angajaţii ei pentru a-şi face campanie electorală! Zilele trecute, bătrânii din Lugoj au primit pensiile şi la fiecare fluturaş de pensie a fost ataşat un pliant cu imaginea liberalului Alin Nica. O astfel de acţiune este fără precedent în judeţul Timiş şi arată modul în care Nica înţelege să facă politică, dar, totodată, trădează disperarea unui om care ştie că zilele sale în fruntea Consiliului Judeţean sunt numărate. Ca de fiecare dată, şeful liberalilor nu îşi va asuma răspunderea pentru ceea ce se întâmplă, va găsi vinovaţi în alte părţi şi va dezvolta teorii conspiraţioniste. Doar că, de această dată, dovezile sunt mai mult decât clare”, transmite PSD Timiş.

În opinia filialei, la fel de răspunzător pentru această acţiune se face şi Adrian Lulciuc, directorul Sucursalei Regionale de Poştă Timişoara, căruia îi solicită de urgenţă demisia.

”Alin Nica şi acoliţii săi trebuie să înţeleagă că nu pot folosi instituţiile în care şi-au plasat oameni în funcţii de conducere pentru a face campanie electorală”, conchide PSD Timiş.

Astfel, PSD solicită şefilor Poştei Române şi Casei Naţionale de Pensii Publice să se abţină să-şi depăşească atribuţiile legale pe care le au în exercitarea funcţiei. subliniind că acordarea unor foloase necuvenite unui partid politic este sancţionată de lege.

Citește și: Diana Șoșoacă a descins în mijlocul protestatarilor de la Chiajna, dar a fost huiduită copios: „Mutul de la Cotroceni, în loc să medieze conflicte, să meargă la Guvern, tace”. Protestatarii furioşi: „Moby Dick, lasă-ne un pic!”