Manevre militare de amploare în Marea Neagră, 21 de nave de război

Două mii de marinari militari români şi străini din Forţa Navală NATO se antrenează în cadrul unei acţiuni cu nume de cod "SEA SHIELD". Exerciţiul a atras însă atenţia Rusiei care avertizează că poate riposta.

19 iul. 2016, 09:58

Timp de 5 zile, 21 de nave de război vor pune în aplicare proceduri comune de luptă împotriva ameninţărilor de orice natură. Organizatorul simulărilor de război este Marina Militară Română.

Potrivit România TV, pentru acest exerciţiu, România a scos în larg 11 vase de război, două elicoptere, două detaşamente de rachete şi o navă pentru scafandrii de luptă. Garda de Coastă a trimis şi ea o navă de patrulare şi intervenţie rapidă, iar Aviaţia Militară a ridicat de la sol două aeronave MIG 21 Lancer şi un elicopter.

„Desfasuram impreuna cu un submarin turcesc exercitii de cautare urmarire si simulare atac submarin, proceduri de familiarizare cu aceasta lupta submarin”, a declarat Ion Panait, comandantul fregatei Marasesti.

La exerciţiu participă şi un cuplu de marinari care s-au căsătorit în urmă cu 2 zile.

Manevrele militare de la Marea Neagră nu au rămas însă fără răspuns. Vladimir Komoiedov, preşedintele Comisiei pentru Apărare din Duma de Stat avertizează însă că Rusia este capabilă să aibă o reacţie militară la orice ameninţare din Marea Neagră.