MANEVRELE cuplului Mazăre-Strutinsky: Cum a devenit TANTI AGLAIA milionară în acte. Referatul DNA

Detalii uluitoare din dosarul fostului primar al Constanţei, Radu Mazăre. Potrivit referatului DNA prin care s-a cerut prelungirea arestării, Radu Mazăre şi Sorin Strutinsky se foloseau de o bătrână de 80 de ani pentru a scoate bani din firmele controlate, informează România TV. Procurorii au descoperit chiar un contract de 1 milion de euro semnat între firma bătrânei şi compania controlată de Strutinsky şi Mazăre.

29 mai 2015, 08:29
MANEVRELE cuplului Mazăre-Strutinsky: Cum a devenit TANTI AGLAIA milionară în acte. Referatul DNA

Procurorii DNA au constatat că una dintre firmele controlate de Radu Mazăre şi Sorin Strutinsky s-ar fi folosit de o bătrână de 80 de ani, G.Aglaia, din Suceava, pentru a putea justifica un milion de euro.

Societatea comercială al cărei acţionar principal era Strutinsky a semnat un contract fictiv cu firma bătrânei Aglaia, potrivit România TV. Când au mers pe firul banilor, procurorii au găsit la adresa firmei cu contracte de milioane de euro o bătrână care abia se putea mişca.

„Un ofiţer de poliţie judiciară s-a deplasat la adresa acesteia, unde I. Elena i-a declarat că G. Aglaia are probleme de sănătate, se deplasează cu dificultate şi nu este implicată în activitatea vreunei societăţi comerciale„, se arată în referatul DNA cu propunere de prelungire a arestării.

Pe de altă parte, anchetatorii au ajuns ls concluzia că Mazăre îşi ascundea averea în Israel. Fostul primar al Constanţei a recunoscut existenţa conturilor, dar procurorii nu au scos niciun cuvânt de la el despre cine i-a virat acele sume de bani.

„Deşi a recunoscut că a avut deschis un cont în Israel – deschis în 2002 şi închis în 2011, nu a dorit să răspundă la întrebările referitoare la sumele din acest cont, la justificarea cu care a primit aceste sume şi de la cine au fost primite.”, se precizează în referat.

Totodată, la dosar există interceptări care arată cum Radu Mazăre dădea indicaţii şefilor televiziunii Neptun TV, despre modul cum trebuie reflectat pe sticlă faptul că are o nouă tunsoare, de pildă. 

„Există o serie întreagă de convorbiri între Radu Mazăre și directorul de programe din cadrul Neptun TV. Primarul îi solicită să ia poziție favorabilă referitoare la acuzațiile formulate în legătură cu tunsoarea lui. Îi solicită acestuia să îi monteze un film în care să fie prezentat schiind. Materialul urma să fie postat pe YouTube. Nefiind mulțumit de calitatea montajului, îi solicită (directorului Neptun TV- n.r.) să îl refacă”, susţin procurorii. 

CITEŞTE ŞI Radu Mazăre rămâne în arest preventiv încă 30 de zile. Decizia este DEFINITIVĂ