Mang: Nu dorim să eliminăm camerele de filmat din sălile de examen la BAC

Ioan Mang, desemnat pentru a prelua portofoliul Educaţiei, a declarat, luni, în cadrul unei conferinţe de presă că nu doreşte să coboare standardele examenului de Bacalaureat şi nici să elimine camere de filmat din clase, aşa cum s-a scris în presă.

RomaniaTV.net
07 mai 2012, 12:16
Mang: Nu dorim să eliminăm camerele de filmat din sălile de examen la BAC

Categoric sunt pentru păstrarea exigenţei la examenul de Bacalaureat. Nu dorim să coborâm ştacheta, nu dorim să eliminăm transparenţa din examenul de bacalaureat, nu dorim să eliminăm camerele de filmat. Am înţeles că au fost nişte articole care scriau că eu am cerut acest lucru. Dorim să facem mai bine”, a spus Ioan Mang.

Oficialul a precizat că a primit informaţii de la profesorii şi elevii din ţară, potrivit cărora, în unele săli de clasă, unde s-a susţinut examenul, camerele video au fost întoarse spre unghiurile moarte.

„După discuţiile pe care le-am avut în ţară, în ultimul an, cu cadrele didactice şi cu elevii, au fost locuri şi şcoli în care camerele video nu au funcţionat, au fost locuri şi şcoli în care camerele au fost îndreptate în direcţii greşite, spre pardoseală sau tavan. Practic, a fost o acoperire a unor lucruri, acolo unde au fost notele mai bune”, a spus noul ministru desemnat.

„De la bun început spun că nu este un scop în sine pentru noi cei care lucrăm în educaţie să demonstrăm că absolvenţii sunt slabi”, a conchis Ioan Mang.