Mango, în centrul unui imens scandal din cauza unei cămăşi cu imprimeu „nazist”

Brandul spaniol de modă Mango se află în centrul unui mare scandal după ce a lansat pe piaţă o cămaşă pentru femei al cărei imprimeu se aseamănă cu însemnele trupelor SS comandate de Adolf Hitler.

18 oct. 2014, 19:58
Mango, în centrul unui imens scandal din cauza unei cămăşi cu imprimeu „nazist”

Imprimeul negru, care apare pe o cămaşă albă lansată de Mango, este foarte asemănător cu simbolul care apărea pe hainele purtate de oficialii nazişti, dar şi pe steagurile naziştilor, relatează telegraph.co.uk.

Mango a comercializat această cămaşă în Germania, unde alegerea imprimeului similar însemnelor trupelor SS a ţinut prima pagină a presei tabloide.

Nemulţumirea cu privire la acest imprimeu a fost exprimată şi de numeroase persoane în mediul online. Unele dintre acestea au ironizat decizia Mango de a comercializa o astfel de cămaşă, pe care au numit-o „Nazi chic”.

Reprezentanţii retailerului de îmbrăcăminte au răspuns acuzaţilor prin intermediul unui comentariu postat pe contul de Twitter al companiei, spunând că „regretă nefericita asociere”, cauzată de designul acestei cămăşi.

Şi retailerul de modă Zara a fost implicat într-un scandal similar. Astfel, în luna august, Zara a retras de la vânzare o bluză de pijama pentru copii, pe care era brodată o stea galbenă, în urma valului de polemici generat din cauza asemănării acelui detaliu vestimentar cu steaua impusă evreilor de către nazişti.