Manifestanţii ruşi au împuşcat doi iepuri deodată, protestând şi faţă de Guvern, şi faţă de opoziţie

  O manifestaţie-surpriză şi mai puţin obişnuită a avut loc duminică la Moscova, unde aproximativ o sută de protestatari au denunţat nu numai abuzurile guvernului condus de Vladimir Putin, ci şi nepuntinţa opoziţiei de a schimba situaţia.

RomaniaTV.net
08 ian. 2012, 14:44
Manifestanţii ruşi au împuşcat doi iepuri deodată, protestând şi faţă de Guvern, şi faţă de opoziţie

Manifestaţia autorizată de municipalitate avut loc în Piaţa Manej, locul unde a avut loc prima dintre cele două mari manifestaţii ale opoziţiei la sfârşitul anului trecut, prin care protestatarii au denunţat fraude masive la alegerile legislative din 4 decembrie, câştigate de partidul lui Putin, Rusia Unită.

„Ne-am săturat atât de cei care conduc ţara, cât şi de opoziţie”, au declarat organizatorii manifestaţiei, într-un comunicat publicat pe site-ul de Internet mitingvmoskve.ru.

Această manifestaţie neobişnuită reflectă diviziunea dintre diferitele grupuri care susţin că reprezintă opoziţia. Liderul mişcării de extremă stânga, Serghei Udaţov, declarase săptămâna trecută că opoziţia aflată la originea manifestaţiilor din 10 şi 24 decembrie de la Moscova, riscă să se divizeze dacă reprezentanţii săi nu ajung la o strategie comună, avertizând totodată că autorităţile ruse ar putea chiar să încerce să manipuleze opoziţia în sensul dezbinării.

O nouă manifestaţie de amploare a opoziţiei este programată în data de 4 februarie, la Moscova.