Manifestaţie în Piaţa Victoriei pentru susţinerea Codruţei Kovesi, s-au adunat sute de persoane. „Suntem oficial în dictatură!”

Câteva sute de persoane s-au adunat, vineri seara, la manifestaţia din Piaţa Victoriei pentru susţinerea Codruţei Kovesi. Manifestaţii au avut loc şi în alte oraşe din ţară. La Sibiu, aproximativ o mie de oameni au ieşit în stradă.

15 feb. 2019, 17:00
Manifestaţie în Piaţa Victoriei pentru susţinerea Codruţei Kovesi, s-au adunat sute de persoane. „Suntem oficial în dictatură!”

Suntem oficial în dictatură! Laura Codruta Kovesi a fost pusă sub acuzare de secţa Adinei Florea (PSD). Ea a fost citată pentru vineri, exact ziua când ea trebuie să-şi prezinte candidatura in faţa Parlamentului European„, scrie pe pagina de Facebook pe care a fost anunţată manifestaţia din Bucureşti. Manifestanţii au strigat numele Codruţei Kovesi, iar unii dintre ei au mers în Piaţa Victoriei cu steaguri tricolore. Inclusiv filosoful Mihail Şora, în vârstă de 102 ani, scria la ora 19.15 pe Twitter: „Dragii mei, am pornit spre Piaţa Victoriei„.

La Sibiu, aproximativ o mie de persoane s-au strâns în Piaţa Mare pentru a o susţine pe Laura Codruţa Kovesi. Protestul intitulat „Corupţia poate fi învinsă. Nu abandonaţi!” a fost organizat pe reţelele de socializare de către comunitatea „Vă vedem din Sibiu”.

Citeşte şi Laura Kovesi a plecat la Bruxelles la concursul pentru funcţia de procuror şef al Parchetului European

Infractorii disperaţi sunt, cum ştim, cei mai periculoşi. Infractorii disperaţi care conduc România au adus-o în cel mai periculos punct de la integrarea ei europeană încoace: cetăţenii României sunt trataţi represiv de către puterile statului. S-a văzut în 10 august. S-a văzut şi aseară, când împotriva Laurei Codruţa Kovesi au fost îndreptate forţele represive ale Secţiei speciale de anchetare a magistraţilor – pe care Comisia de la Veneţia ne-a cerut să o desfiinţăm. Nu vom accepta ca România să devină un stat represiv. Strada va ţine, ca şi până acum, România în Europa. Fiindcă România e Europa – şi aşa va rămâne„, au transmis organizatorii.

Sibienii au început să se strângă în piaţa centrală încă de la ora 18.00 şi în jurul orei 19.00 au plecat în marş pe străzile oraşului. Oamenii au vuvuzele, fluiere, steaguri ale Uniunii Naţionale, dar şi tricolore. Se scandează „PSD, ciuma roşie”, „Hoţii”, „Guvern de hoţi şi de mefioţi”, „Viorica, nu uita gramatica”, „Kovesi nu uita, Sibiu-i de partea ta”, „Vrem Corduţa la Bruxelles”, „Dragnea şi ai lui, trădătorii neamului”, dar şi „Tudorele, fă ceva: Demisia”. Printre manifestanţi se află şi liderul USR, Dan Barna, dar şi membri ai acestui partid. De altfel, USR Sibiu a amânat Conferinţa municipală pentru a putea participa la protest.

Manifestaţii sunt organizate în Cluj-Napoca, Timişoara, Alba Iulia, Constanţa, Târgu Mureş, Oradea, Iaşi, Braşov, Craiova.

Citeşte şi Sebastian Ghiţă o desfiinţează pe Kovesi: Procurorii au constatat că ce am spus e adevărat

Fosta şefă a DNA Laura Codruţa Kovesi a fost audiată vineri la Secţia privind infarcţiunile în justiţie în urma plângerii depuse de Sebastian Ghiţă, ea având calitatea de suspect într-un dosar în care acuzaţiile sunt de abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă. Kovesi a fost întâmpinată de un grup de susţinători care scandau: „Codruţa, nu uita, noi suntem de partea ta!” şi „PSD, ciuma roşie!”. La ieşirea de la audieri, Kovesi a declarat că a cerut recuzarea procurorului de caz şi a procurorlui şef de secţie şi că nu a comis niciodată fapte penale. Ea a negat că ar fi discutat cu Sebastian Ghiţă şi a susţinut că a participat doar la evenimente organizate în cadru instituţional. Fostul deputat Sebastian Ghiţă a comentat vineri declaraţiile fostei şefe DNA Laura Codruţa Kovesi, acuzând-o pe aceasta că minte când neagă că s-ar fi cunoscut sau când spune că ar fi participat doar la evenimente în cadru instituţional. „Să ne dumirim toţi ce instituţie o fi în crama unui om acasă”, a afirmat Ghiţă.