MANOWAR îşi uneşte forţele cu Hamilton Sterling, Sound Design Specialist la Hollywood

După colaborarea cu legenda teatrului şi cinematografiei, Brian Blessed  ("Hamlet", "Flash Gordon"), MANOWAR face echipă cu un alt veteran al Hollywoodului: sound designerul Hamilton Sterling. Obiectul colaborării îl constituie tot piesa "The Warrior's Prayer MMXIV" care se va regăsi pe albumul "Kings Of Metal MMXIV". În cursul acestui an Brian Blessed a înregistrat partea narativă pentru această piesă, pe care a denumit-o "o creaţie strălucitoare". Iar despre colaborarea cu MANOWAR Blessed a spus că a fost "cu totul miraculoasă" şi că "i-a schimbat viaţa".

RomaniaTV.net
08 nov. 2013, 11:33
MANOWAR îşi uneşte forţele cu Hamilton Sterling, Sound Design Specialist la Hollywood

„Brian a realizat o treabă senzaţională! El a făcut mai mult decât să nareze povestea. El a interpretat-o.” a spus bassistul şi producătorul trupei MANOWAR, Joey DeMaio. „Când asculţi partea narativă ai impresia că urmăreşti un scurt metraj de la Hollywood. Ne-am dat seama imediat că trebuie să întregim prestaţia extraordinară a lui Brian cu efecte sonore de aceeaşi calitate. Am căutat un alt nume de referinţă de la Hollywood, iar domnul Hamilton Sterling s-a dovedit a fi alegerea perfectă!”, a explicat DeMaio.

De numele lui Hamilton Sterling, veteran al Hollywoodului ca specialist în efecte sonore, se leagă blockbuster-uri de acţiune precum  „The Dark Knight”, „Men In Black 3”, „War Of The Worlds”, şi „Master And Commander: The Far Side of the World”, două dintre aceste producţii primind premii Oscar la categoria „Cea mai bună editare sonoră”.

„Prietenul meu, audio inginerul Rich Breen, laureat al premiului Grammy, a luat legătura cu mine cu privire la proiectul de mare amploare sonoră al trupei MANOWAR – „The Warrior’s Prayer MMXIV”. În cazul de faţă, exista deja un cadru narativ, înregistrat anterior de excelentul actor Brian Blessed, pe care îl văzusem, în tinereţe, în producţia lui Robert Graves, „I, Claudius”. Interpretarea lui evocatoare debordează de emoţie, iar dinamica înregistrării mi-a permis o variaţie ce se întinde de la cele mai liniştite şi eterice efecte, până la sunetele specifice unei bătălii aflate la apogeu. Prestaţia lui plină de viziune a fost un ghid excelent, la fel ca şi simţul acţiunii şi al direcţiei de care a dat dovadă domnul DeMaio”, a spus Hamilton Sterling.

Albumul „Kings Of Metal” al trupei MANOWAR, o piatră de hotar în istoria heavy metal, a fost lansat pe 18 noiembrie 1988 şi a fost urmat de un turneu mondial în 1989. Pentru a celebra cea de a 25-a aniversare de la lansarea „Kings Of Metal”, MANOWAR va lansa  o variantă nouă şi specială, a albumului: „Kings Of Metal XXIV,” care va fi urmată de „Kings Of Metal MMXIV” World Tour.

Multe alte date vor fi dezvăluite în curând, incluzând şi primele apariţii la festivaluri outdoor, din vara lui 2014.

Kings Of Metal MMXIV World Tour – Date confirmate:

Miercuri, 19 martie 2014  – Palatul Sporturilor Olimpice din Krasnodar, Rusia.

Vineri, 21 martie 2014 – Palatul Sporturilor Luzhniki  – Moscova, Rusia

Duminică, 23 martie, 2014 – Palatul Sporturilor Yubileyny – St Petersburg, Rusia

Vineri/Sâmbătă, 25-26 iulie 2014 – Suvilahti Open Air – Helsinki, Finlanda

Mai multe date vor fi anunţate în curând.

Pentru informaţii şi update-uri constante vizitaţi:
www.manowar.com
www.facebook.com/manowar