MApN a primit 13,5 milioane lei pentru începerea procedurilor de achiziţie a unui avion de transport special

Ministerul Apărării Naţionale a primit, prin ordonanţa de rectificare a bugetului, suma de 13,5 milioane lei, bani alocaţi pentru demararea procesului de realizare a capabilităţii de transport special, informează MApN.

RomaniaTV.net
18 sept. 2013, 12:44
MApN a primit 13,5 milioane lei pentru începerea procedurilor de achiziţie a unui avion de transport special

„În România, ca şi în alte ţări membre ale Uniunii Europene, zborurile speciale se realizează de către Ministerul Apărării Naţionale cu aeronave din flota proprie. Pentru realizarea acestei misiuni, prin ordonanţa de rectificare a bugetului, a fost alocată Ministerului Apărării Naţionale suma de 13,5 milioane lei, în vederea demarării procesului de realizare a capabilităţii de transport special. (…) Având în vedere cele precizate, este prematură o eventuală discuţie despre costurile achiziţionării aeronavei la această dată”, se arată într-un comunicat de presă al MApN.

Potrivit MApN, la Statul Major al Forţelor Aeriene şi la compartimentele de specialitate din cadrul ministerului se analizează mai multe variante pentru „a identifica soluţiei optime”.

Propunerea Guvernului privind achiziţionarea unui avion a ajuns marţi pe masa senatorilor din Comisia de apărare, care nu a luat însă o decizie finală în acest sens.