MApN face recrutări. Ce soldă primesc subofiţerii

Ministerul Apărării Naţionale face recrutări. 21 de locuri au fost scoase la concurs pentru formarea subofiţerilor. Solda pe care aceştia ar urma să o primească este de aproximativ 3.212 lei net.

20 ian. 2021, 11:40
MApN face recrutări. Ce soldă primesc subofiţerii

MApN face recrutări. Au fost scoase la concurs 21 de locuri. Este vorba despre cursul de formare a subofiţerilor în activitate – arma Informaţii pentru apărare, specialitatea Informaţii militare (anul şcolar 2020-2021).

MApN face recrutări. Până când au loc înscrieri

Potrivit unui anunţ al Ministerului Apărării Naţionale, pot candida atât SGP (soldaţi/gradaţi profesionişti) fie în activitate, cât şi civili, dar şi din structurile de informaţii ale MApN. Este vorba de 5 locuri repartizate în unităţi militare ale Statului Major al Forţelor Terestre pentru care pot candida şi militari, dar şi civili.

De asemenea, mai sunt 16 locuri pentru structurile de informaţii ale MApN, repartizate în unităţi militare din Bucureşti (8), Piteşti (6) şi Oradea (2) care pot fi acceste exclusiv de militari.

Citeşte şi Șeful Statului Major al Apărării, testat pozitiv cu COVID. Ministrul Nicolae Ciucă s-a izolat în sediul MApN

Vârsta maximă a candidaţilor este de cel mult 45 de ani împliniţi, la data acordării gradului şi numirii în funcţie la finalizarea cursului de formare care durează 5 luni şi se desfăşoară la Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre „Basarab I” .

Candidaţii se pot înscrie până pe 22 ianuarie la birourile informare-recrutare din cadrul centrelor militare zonale, judeţene sau de sector.

Între 25 şi 29 ianuarie se realizează selecţia aptitudinală a candidaţilor înscrişi (evaluare psihologică, evaluarea capacităţii motrice şi interviul de evaluare finală), iar cei declaraţi „Admis” vor trece prin testarea medicală. Apoi, aceştia vor avea la dispoziţie cel mult două săptămâni pentru întocmirea dosarelor.

În intervalul 22-26 februarie se va realiza ierarhizarea candidaţilor, iar cursurile efective sunt demarate la începutul lunii martie.

Ce Soldă au subofiţerii

Conform unor surse militare citate de adevărul.ro, solda subofiţerilor s-ar ridica la aproximativ 3.212 lei net. Mai mult, în misiunile în teatrele de operaţii externe subofiţerii de elită de la Informaţii Militare primesc o recompensă materială apreciabilă, oarecum proporţională cu riscurile la care se expun într-un teatru de operaţii precum Afganistan, de exemplu.

Pe perioada executării misiunii acesţia primesc soldă dublă, dar şi o diurnă de aproximativ 70 de euro pe zi. Asta înseamnă un total de peste 6.000 de lei şi peste 2.000 de euro lunar, pe perioada de serviciu în teatrele de operaţii externe.