Șeful Statului Major al Apărării, testat pozitiv cu COVID. Ministrul Nicolae Ciucă s-a izolat în sediul MApN

Generalul-locotenent Daniel Petrescu, șeful Statului Major al Apărării a fost testat pozitiv cu coronavirus, a transmis MApN. Daniel Petrescu este asimptomatic.

26 nov. 2020, 22:05
Șeful Statului Major al Apărării, testat pozitiv cu COVID. Ministrul Nicolae Ciucă s-a izolat în sediul MApN

Șeful Statului Major al Apărării, testat pozitiv

Au fost luate măsurile stabilite de protocolul aplicabil în această situație, generalul-locotenent Petrescu intrând în izolare într-un spațiu special destinat la sediul MApN, de unde își exercită în continuare atribuțiile funcționale.

La rândul său, ministrul Apărării Naționale, Nicolae-Ionel Ciucă, a fost testat pentru coronavirus, iar rezultatul a ieșit negativ. Însă, din motive de precauție, a intrat, de asemenea, în izolare la sediul MApN, urmând a fi retestat în 72 de ore.

Alți politicieni infectați: Dan Barna și Adrian Oros, ministrul Agriculturii, testați pozitiv

Tot astăzi s-a aflat că Dan Barna a fost infectat cu COVID-19 și s-a autoizolat.

„Am aflat în această după amiază că am contactat Covid-19. Rezultatul a venit în urma unui test pe care l-am făcut preventiv înaintea unui eveniment la care urma să particip zilele următoare”, a scris Dan Barna, pe Facebook.

„Starea mea generală e bună și voi petrece următoarele zile în autoizolare. Voi continua să fiu prezent oriunde va fi nevoie de mine în măsura în care pot face acest lucru online. Aveți grijă de voi și ai voștri și respectați cu strictețe regulile de protecție. Trecem și peste asta”, a mai precizat liderul USR.

Și ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a anunțat că a fost testat pozitiv cu coronavirus. Guvernantul PNL a anunţat că îşi va continua munca de acasă, dacă starea de sănătate îi va permite.

„Dragi prieteni, am primit rezultatul testului pe care l-am făcut în aceasta dimineața și din păcate e unul “ pozitiv”. M-am autoizolat la domiciliu și voi urma îndrumările medicilor. Daca starea de sănătate îmi va permite, voi continua munca de acasă si voi încerca sa fiu prezent online, acolo unde voi fi solicitat. Multă sănătate tuturor !”, a spus Adrian Oros, pe contul personal de Facebook.

Peste 9.000 de infectări în ultimele 24 de ore

Până astăzi, 26 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 449.349 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 323.514 pacienți au fost declarați vindecați. În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 9.005 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Până astăzi, 10.712 persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În intervalul 25.11.2020 (10:00) – 26.11.2020 (10:00) au fost raportate 171 de decese (105 bărbați și 66 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele Alba, Argeș, Arad, Bacău, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brăila, Brașov, Buzău, Călărași, Caraș-Severin, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Harghita, Ialomița, Iași, Maramureș, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Sălaj, Sibiu, Suceava, Timiș, Vâlcea, Vaslui, Vrancea și Municipiul București.