Ministerul Apărării îşi propune reabilitarea Crucii de pe Caraiman, cu ocazia comemorării Primului Război Mondial

Ministerul Apărării Naționale își propune restaurarea, reabilitarea și conservarea monumentului "Crucea comemorativă a eroilor români din Primul Război Mondial" de pe Vârful Caraiman, precum și amenajarea unui spațiu expozițional dedicat evenimentului istoric în cinstea căruia a fost edificat monumentul, în cadrul acțiunilor și manifestărilor dedicate comemorării Primului Război Mondial și a celebrării centenarului Marii Uniri.

RomaniaTV.net
23 iun. 2016, 13:23
Ministerul Apărării îşi propune reabilitarea Crucii de pe Caraiman, cu ocazia comemorării Primului Război Mondial

„În acest sens, a fost transferat din domeniul public al orașului Bușteni și din administrarea Consiliului Local al orașului Bușteni în domeniul public al statului și în administrarea Ministerului Apărării Naționale imobilul ‘Crucea comemorativă a eroilor români din Primul Război Mondial'”, informează un comunicat al Ministerului Apărării Naționale (MApN).

MApN a finalizat documentația de avizare a lucrărilor de intervenție, fiind în curs de obținere a autorizațiilor și avizelor necesare conform certificatului de urbanism.

De asemenea, potrivit Planului sectorial al MApN, investiția este prevăzută ca inițiativă prioritară a ministerului.

La momentul actual are loc activitatea de elaborare a propunerii de proiect „Restaurare, reabilitare, conservare și amenajare spațiu expozițional Crucea comemorativă a eroilor români din Primul Război Mondial (Monumentul Eroilor — Crucea de pe Vârful Caraiman)” pentru obținerea de finanțare europeană în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, apelul de proiecte POR/2016/5/5.1.

„Pentru realizarea acestei activități s-a constituit un grup de lucru intrainstituțional, care include specialiști din diferite structuri ale ministerului, sub coordonarea secretarului general”, se arată în comunicat.