MApN: Patru elicoptere ucrainene neînarmate au făcut escală tehnică pe aeroportul din Iaşi

Autorităţile ucrainene au solicitat părţii române aprobări diplomatice de survol cu destinaţia finală Ghimbav, jud. Braşov, pentru un număr de 4 elicoptere, în scopul efectuării operaţiunilor de mentenanţă la Airbus Helicopters România, potrivit contractelor în vigoare, arată un comunicat al Ministerului Apărării Naţionale (MApN).

08 mart. 2022, 12:49
MApN: Patru elicoptere ucrainene neînarmate au făcut escală tehnică pe aeroportul din Iaşi

Patru elicoptere ucrainene neînarmate au făcut escală tehnică pe aeroportul din Iaşi, a anunţat MApN. Potrivit sursei citate, cele patru aeronave care au ajuns în România sunt configurate pentru executarea misiunilor civile, nefiind înarmate.

Citeşte şi: VIDEO Momentul în care o dronă Bayraktar TB-2 a Ucrainei loveşte un convoi militar rus

Pentru aceste elicoptere din Ucraina au fost depuse, marţi, planuri de zbor în sistemul de trafic aerian civil, aeronavele aterizând deja pe aerodromul Iaşi, pentru escală tehnică, urmând să îşi continue deplasarea către destinaţia finală – Ghimbav, judeţul Braşov.

Citeşte şi: Oraşe din estul și centrul Ucrainei, bombardate de armata rusă: „Câinii sfâşie cadavrele pe străzile oraşului. Este un coşmar”

„Autoritățile ucrainene au solicitat părții române aprobări diplomatice de survol cu destinația finală Ghimbav, jud. Brașov, pentru un număr de 4 elicoptere, în scopul efectuării operațiunilor de mentenanță la Airbus Helicopters România, potrivit contractelor în vigoare.

Aeronavele în discuție sunt configurate pentru executarea misiunilor civile, nefiind înarmate.

Pentru aceste elicoptere au fost depuse astăzi, 8 martie, planuri de zbor în sistemul de trafic aerian civil, aeronavele aterizâd deja pe aerodromul Iași, pentru escală tehnică, urmând să își continue deplasarea către destinația finală”, a transmis MApN.