MApN: Procedura de achiziţie a celor patru corvete multifuncţionale, prelungită până în 15 noiembrie

Ministerul Apărării Naţionale (MApN) a anunţat, vineri, că procedura de achiziţie aferentă programului de înzestrare esenţial „Corveta multifuncţională” este în faza de evaluare a ofertelor, dar au fost necesare clarificări ceea ce a făcut ca termenul de finalizare să fie amânat pentru 15 noiembrie.

RomaniaTV.net
26 oct. 2018, 12:18
MApN: Procedura de achiziţie a celor patru corvete multifuncţionale, prelungită până în 15 noiembrie

MApN, prin Departamentul pentru armamente, a iniţiat pe data de 1 martie 2018 procedura specifică de achiziţie aferentă programului de înzestrare esenţial „Corveta multifuncţională”, având ca obiectiv atribuirea unui acord-cadru destinat achiziţiei a patru corvete şi a suportului logistic iniţial aferent acestora, aşa cum este descris în H.G. 48/2018.

”Procedura se derulează conform unui  calendar estimat prezentat, într-o primă formă, în cadrul documentaţiei de atribuire publicată pe site-ul C.N. Romtehnica S.A.  După finalizarea etapei de calificare, comisia de evaluare, stabilită de Departamentul pentru armamente, a derulat cu fiecare candidat calificat runde succesive de dialog, care au avut ca obiectiv identificarea unei soluţii tehnice şi comerciale optime, care să satisfacă necesităţile operaţionale ale Forţelor Navale Române, urmărindu-se, totodată, menţinerea caracterului concurenţial al procedurii de achiziţie”, anunţă, vineri, MApN.

Potrivit Ministerului, procedura specifică de achiziţie se află în etapa de evaluare a ofertelor depuse în data de 2 octombrie, în faza analizării ofertelor tehnice, ofertele financiare urmând să fie deschise de comisia de evaluare numai după finalizarea evaluării ofertelor tehnice.

”Având în vedere caracterul complex al achiziţiei, diversitatea tipurilor de nave ofertate şi soluţiile tehnice prezentate de fiecare candidat, pentru evaluarea acestora comisia de evaluare a transmis o serie de solicitări de clarificări, în baza prevederilor HG 48/2018, care precizează că „autoritatea contractantă are dreptul de a solicita clarificări şi precizări referitoare la ofertele finale”. Tot în textul HG, se stipulează că „termenul de răspuns la solicitările de clarificări va fi de cel mult 5 zile lucrătoare de la primirea acestora””, au mai precizat reprezentanţii MApN.

Potrivit acestora, derularea procedurilor de clarificare a impus modificarea calendarului, noul termen estimat pentru finalizarea procedurii fiind 15 noiembrie 2018.

Guvernul a aprobat în februarie o hotărâre pentru încheierea unui acord cadru pentru patru corvete construite şi dotate la un şantier naval din România.

Conform unui comunicat al MApN, actul normativ stabileşte condiţiile şi procedurile de parcurs în vederea atribuirii unui acord-cadru şi a contractelor subsecvente aferente/contract multianual de furnizare a patru corvete, construite şi dotate la un şantier naval din România, precum şi a suportului logistic iniţial.