MApN trimite o echipă de specialişti la Timişoara, pentru verificări suplimentare în blocurile în care au murit 3 oameni

Publicat: Joi, 21 Noiembrie 2019 07:44 // Actualizat: Joi, 21 Noiembrie 2019 10:50 // Sursa: romaniatv.net

MApN trimite o echipă de specialişti la Timişoara, joi, pentru verificări suplimentare în blocurile în care au murit 3 oameni. Miercuri seară, erau internate 43 de persoane, dintre care 32 copii la Spitalul ”Louis Ţurcanu”, 8 adulţi la Spitalul Judeţean şi 3 adulţi la Spitalul Municipal, toţi intoxicaţi în blocurile deratizate.

Foto: europafm.ro

"În urma rezultatelor obţinute după aceste verificări, în cursul dimineţii zilei de 21.11.2019 se va efectua o acţiune de neutralizare, decontaminare şi igienizare a acestor spaţii, pentru a înlătura orice sursă care ar putea pune în pericol sănătatea locatarilor. La finalizarea acestor acţiuni, se va permite accesul total al locatarilor în imobilele blocuri de locuinţe de la adresele Mioriţa nr. 4 şi Vaida Voievod nr.1", au transmis autorităţile din Timişoara.

Citeşte şi Bărbatul care şi-a pierdut familia după deratizarea de la Timişoara, mărturii-şoc! Soţia lui s-a stins pe o targă în curtea spitalului

Miercuri, autorităţile au permis accesul locatarilor pentru scurt timp.

Inspectorii Inspecţiei Sanitare de Stat au luat probe din blocurile deratizate.

Probele vor fi analizate într-un laborator de toxicologie, pentru a se determina dacă mai există în aer fosfina, substanţă letală care a provocat decesul celor 3 persoane şi intoxicarea altor 88. În funcţie de rezultate, se va stabili dacă locatarii se pot întoarce în imobile.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, insecticidul respectiv este certificat pentru a fi folosit "strict în interiorul silozurilor goale, al celulelor de depozitare goale, stive, camere de depozitare goale, alte clădiri etanşe la gaze (închise/sigilate, libere)", fiind interzisă folosirea în spaţii de locuit.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7764
RON
05 Dec
noapte -3 °
zi 8 °
Ultimele joburi adaugate
24 H