Maradona a fost externat, la opt zile după ce a suferit o operaţie pe creier

Diego Armando Maradona, legenda fotbalului argentinian, a fost externat miercuri din spitalul în care a fost operat cu succes pentru un hematom la cap, în urmă cu opt zile, informează AFP.

RomaniaTV.net
12 nov. 2020, 12:35
Maradona a fost externat, la opt zile după ce a suferit o operaţie pe creier

Maradona a părăsit clinica aflată în nordul capitalei argentiniene Buenos Aires, la bordul unei ambulanţe, fără să facă nicio declaraţie, au constatat jurnaliştii AFP.

Vehiculul a fost urmat de un convoi de automobile ale suporterilor, după ce zeci de fani au rămas zile întregi în faţa clinicii, afişând fotografii ale starului sau cântând pentru a-l susţine.

Cu o oră înainte de externare, medicul personal al lui Maradona, dr. Leopoldo Luque, i-a anunţat pe reprezentanţii mass-media masaţi în faţa clinicii că fostul fotbalist a fost autorizat să părăsească spitalul.

Medicul a publicat pe contul său de Instagram o fotografie în care apare alături de celebrul său pacient, al cărui cap era bandajat.

Diego Maradona, în vârstă de 60 ani, îşi va continua recuperarea la Tigre, la 30 km nord de Buenos Aires, într-o casă aflată în apropierea domiciliului fiicei sale Giannina.

„Ideea este ca Diego să fie înconjurat de persoanele care îi sunt cele mai apropiate, pentru că sunt legături care îl pot ajuta să se refacă, împreună cu programele de recuperare”, afirmase luni Carlos Diaz, membru al echipei medicale care l-a îngrijit pe Maradona.

Campionul mondial din 1986 a fost spitalizat pe 2 noiembrie, pentru anemie şi deshidratare, în oraşul La Plata, situat la 60 km de Buenos Aires, unde antrenează echipa locală de fotbal. Analizeze efectuate au relevat prezenţa unui hematom subdural, un cheag de sânge format la nivelul suprafeţei creierului. Din acest motiv, el a fost transferat la o clinică privată din Olivos, în apropiere de Buenos Aires, unde a fost operat cu succes în ziua următoare.

Citeşte şi: Mirel Rădoi, prima reacţie după România – Belarus 5-3. Ce a spus despre cele trei goluri primite


loading...
Partenerii noștri