Maramureș, în Top 20 destinații de vacanță. National Geographic recomandă turiştilor cele mai frumoase locuri

Maramureşul, destinaţia perfectă pentru acest an. Este recomandarea făcută de National Geographic turiştilor. Zona se află în topul celor mai frumoase 20 de locuri de vizitat.

20 feb. 2015, 11:37
Maramureș, în Top 20 destinații de vacanță. National Geographic recomandă turiştilor cele mai frumoase locuri

Prestigioasa revistă National Geographic a inclus România cu al său Maramureș pe lista celor mai bune 20 de destinații de vacanță pentru anului 2015, alături de: Corsica, Columbia, Japonia, British Columbia, Oklahoma, Tunisia, Peru, Channel Island, India, Jamaica, Elveția, Taiwan, San Francisco, Myanmar, Mont St. Michel, Argentina, Carolina de Sud, Washington DC, Australia.

„În acest colț îndepărtat al României, viața se desfășoară în funcție de anotimp, vreme și tradiții. Fiecare dintre cele cinci văi, unde râurile șerpuiesc printre câmpurile ticsite cu căpițe de fân, oamenii trăiesc de sute de ani după aceleași reguli. Viața modernă și-a făcut, totuși, simțită prezența într-o anumită privință: traseele pentru biciclete, care le oferă turiștilor ocazia de a descoperi regiunea într-un ritm molcolm, adecvat modului de viață maramureșean. În Maramureș, descoperi lumea lemnului: uneltele din gospodării, porțile, gardurile, casele, toate sunt făcute din lemn. Bisericile din lemn datând din sec. XVII și XVIII, incluse în patrimoniul UNESCO, spun povești legate de credință, glorie, sfinți și păcătoși, păcate și pedepse. Iar crucile din lemn, viu colorate, din Cimitirul Vesel de la Săpânța îi râd în față morții, celebrând imortalitatea prin epitafurile sale mucalite”, descrie Pancras Dijk experiența sa în Maramureș.

Citeşte şi: O româncă a câştigat concursul de fotografie al National Geographic Traveller