Mărarul, minunea ascunsă din bucătărie. Alungă energiile rele și are proprietăți benefice pentru organism

Mărarul este adesea folosit în bucătărie, dând un gust aromat mâncărurilor, dar poate fi folosit și pentru alungarea energiilor negative.

19 iul. 2023, 09:03
Mărarul, minunea ascunsă din bucătărie. Alungă energiile rele și are proprietăți benefice pentru organism
Mărarul alungă energiile negative

Mărarul oferă un gust deosebit mâncărurilor, fiind foarte des folosit de gospodine în bucătărie. Însă, puțini sunt cei care cunosc beneficiile pe care acesta le are pentru organism.

În timpurile cele mai vechi, oamenii foloseau mărarul pentru a a alunga energiile negative printr-o metodă foarte simplă, pe care o puteți face chiar și acum acasă. Tot ce trebuie să faceți este să atârnați o legătură de mărar în fața intrării în casă, iar acest lucru vă va proteja de lucrurile diavolești.

Citește și: Top 7 plante aducătoare de noroc. Ce plante trebuie să ai în casă dacă vrei să ai noroc la bani, în dragoste, în carieră sau dacă vrei să îndepărtezi energiile negative

Energiile rele nu vor fi lăsate să intre în casă, iar bunăstarea și fericirea vor fi atrase ca de un magnet. Totodată, mărarul este excelent și pentru alungarea insectelor și a altor dăunători, datorită mirosului puternic.

Experții în fitoterapie recomandă consumul de mărar persoanelor care au probleme cu tractul gastrointestinal, dar și pentru stimularea în mod natural a activității sistemului cardiovascular.

Consumat în doze mici, mărarul este util și persoanelor care suferă de diabet, dar și celor care au probleme cu depunerea sărurilor.

Este bine de știut că există și contraindicații atunci când vine vorba de consumul de mărar, acesta nefiind recomandat persoanelor cu hipotensiune sau sensibilitate crescută la uleiurile esențiale.

Citește și: ARDE frunze de salvie in fiecare zi! 4 beneficii uluitoare! Ritual de purificare pentru casa

Totodată, mărarul conține calciu și magneziu, esențiale pentru sănătatea oaselor. Uleiurile sale esențiale au efecte antibacteriene și țin deoparte bacteriile. Infuzia de mărar este recomandată persoanelor care suferă de hemoroizi, iar uleiul este folosit pentru calmarea durerilor menstruale.

Semințele de mărar sunt benefice în cazul durerilor abdominale și pentru stimularea lactației, având proprietăți antispastice, antacide, diuretice și antioxidante.

Pentru buna funcționare a sistemului hormonal feminin se recomandă ceaiul de mărar, acesta susținând funcția de reproducere.