Maraton de vaccinare. Timișorenii se pot imuniza și pe timp de noapte

La aproximativ o lună de la inaugurarea Centrului de Vaccinare cu program non-stop din Timișoara, plaforma națională permite programarea pacienților și pe timp de noapte. Centrul de vaccinare se află în clinica de Ortopedie a Spitalului Județean Timișoara.

20 apr. 2021, 09:01
Maraton de vaccinare. Timișorenii se pot imuniza și pe timp de noapte

Maraton de vaccinare. Centrul permanent de vaccinare din cadrul Clinicii de Ortopedie a Spitalului Județean Timișoara s-a deschis pe 23 martie, iar începând de luni seara doritorii se pot vaccina și pe timp de noapte. În cadrul centrului sunt deschise patru fluxuri de vaccinare Pfizer, unde se pot imuniza zilnic un număr de 480 de oameni.

”Am avut deja primii doi pacienţi acum la ora 12. Mai avem încă 12 care sunt programaţi. Persoanele care au programare pe o anumită dată se pot programa de la ora 00 noaptea pâna la ora 24 în aceeaşi dată” , a declarat Raul Pătraşcu, manager Spitalul Județean Timişoara.

De asemenea, spitalele din Timișoara au început maratonul de vaccinare. Peste 500 de voluntari au intrat în cursa vaccinării, printre aceștia numărându-se medici rezidenți, asistente medicale și studenți la medicină.

Citește și: Florin Cîţu, propunere pentru redeschiderea restaurantelor. „Discutăm ca dacă îşi vaccinează tot personalul, să fie deschişi tot timpul, să nu mai fie legaţi de rata de incidenţă”

Maraton de vaccinare. În ziua marii deschideri a centrului permanent de vaccinare, timișorenii au stat la coadă pentru a se vaccina. Acest tip de centru este singurul din România și este după modelul israelian. Autoritățile au cerut vaccin de la Pfizer pentru acest centru pentru că imunitatea este dată mai repede de acest ser, iar Timișul este de luni bune în zona roșie în ceea ce privește rata de infectare cu Covid-19.

Apar primele centre de vaccinare drive. Valeriu Gheorghiţă spune că vor fi funcţionale la sfârşitul lunii!

Valeriu Gheorghiţă vine cu veşti bune pentru români. Preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea spune că centrele de imunizare anti-COVID de tip drive-thru vor fi funcţionale până la finalul lunii aprilie. Apar primele centre de vaccinare drive. El a suţinut, într-o emisiune la Digi FM, că persoanele care se vor vaccina în aceste centre vor primi serul de la compania Pfizer, fără programare.

„Până la finalul lunii aprilie vom avea primele centre în ţară de acest gen şi care vor primi vaccin de la compania Pfizer. Pot să vă spun de Bucureşti, Deva din judeţul Hunedoara şi mai sunt şi alte judeţe care au în plan organizarea acestor centre de tip drive-thru. Fără programare” , a declarat Florin Cîţu, duminică după-amiază, după ce a participat la şedinţa Centrului Naţional de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei (CNCCI).

Citește și: Ofertă în premieră, Maldive introduce turismul de vaccinare. Vizitatorilor li se va administra serul la sosirea în insulă