Maratonul Vaccinării la Timișoara. Sute de voluntari participă timp de trei zile!

Primăria Timișoara vine cu noi detalii pentru acțiunea numită Maratonul Vaccinării, care va avea loc în perioada 23-25 aprilie.

17 apr. 2021, 10:46
Maratonul Vaccinării la Timișoara. Sute de voluntari participă timp de trei zile!

Maratonul Vaccinării la Timișoara. Vor fi trei zile și 10.000 de doze de vaccin Pfizer pentru până la 30 de fluxuri de vaccinare.

Maratonul Vaccinării la Timișoara. Sute de voluntari participă timp de trei zile!

Centrul temporar de vaccinare de la CRAFT a apărut deja pe platformă și sunt disponibile, pentru trei zile, exact 6.480 de locuri. În Timiș sunt aproape 3.000 de locuri libere la vaccinarea cu serul de la Pfizer. Acțiune este organiyată de Asociația pentru ATI „Aurel Mogoșeanu”, al cărui președinte este medicul Dorel Săndesc.

„3 zile și 10.000 doze de vaccin Pfizer pentru până la 30 de fluxuri de vaccinare. Sute de voluntari medici și asistenți de la toate spitalele timișorene și studenți mediciniști, societatea civilă și întreaga administrație publică locală își unesc forțele într-o inițiativă comunitară fără precedent, cu un scop unic: victoria prin vaccinare a Timișoarei, în fața pandemiei”, transmit reprezentanții primăriei.

„Pe parcursul a trei zile non-stop, atât ziua cât și noaptea, sute de cadre medicale voluntare și studenți la Universitatea de Medicina și Farmacie «Victor Babeș» Timișoara vor fi la datorie pentru a-i primi pe timișorenii care doresc să se vaccineze”, mai informează PMT.

Citește și: Medicii din Timişoara sunt obligaţi să resusciteze pacienţii în ambulanţe. „Unităţile de primiri urgenţe se blochează”
Maratonul Vaccinării le dă o șansă timișorenilor să se imunizeze mai repede anti-Covid cu ser de la Pfizer.

„Ca medici în secții de Terapie Intensivă, suntem ca niște medici de front, ne zbatem zilnic să salvăm cât mai multe vieți. Dar acum, față de anul trecut pe vremea asta, avem puterea de a ieși împreună din pandemie, prin vaccinare. Vaccinarea e gratuită, e eficientă, e sigură și îi îndemn cu toată căldura pe toți timișorenii care încă nu s-au vaccinat să se înscrie de îndată pe platforma RoVaccinare și să vină la Maratonul Vaccinării”, a declarat medicul Dorel Săndesc, șeful Secției ATI din cadrul Spitalului Județean și președintele Asociației pentru ATI „Aurel Mogoșeanu”.

Potrivit primarului Dominic Fritz, Maratonul Vaccinării este o șansă pentru ca Timișoara „să fie primul oraș liber de Covid-19.

Citește și: Timișoara iese din carantină începând de pe 1 aprilie. Dominic Fritz: „Situația e în continuare serioasă”