Marcel Boloş anunţă majorarea cu 50% a voucherelor de 2.000 de lei: „Voi propune această măsură în Guvern”

Marcel Boloș, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, a făcut câteva precizări cu privire la ajutoarele de stat primite de milioane de români. Unele vouchere ar urma să fie majorate cu 50 la sută.

05 iun. 2023, 11:45
Marcel Boloş anunţă majorarea cu 50% a voucherelor de 2.000 de lei: „Voi propune această măsură în Guvern”

Printr-un videoclip postat pe pagina sa de Facebook în cursul zilei de vineri, 2 iunie, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş, a răspuns întrebărilor primite de la cetățeni cu privire la măsurile sociale implementate de Guvernul României.

Marcel Boloș a confirmat că peste 50.000 de carduri educaționale destinate achiziționării hainelor și rechizitelor școlare, au fost încărcate cu suma de 500 de lei. Astfel, în urma acestei măsuri peste 400.000 de copii vulnerabili din România au primit sprijinul necesar.

De asemenea, ministrul Marcel Boloș a mai subliniat că aceste carduri sunt încărcate o singură dată pe an. Mai mult decât atât, începând de anul viitor, cuantumul acestor vouchere ar uma să crească. Marcel Boloș a dat asigurarea că sprijinul acordat prin aceste carduri va crește la suma de 750 de lei, potrivit Cancan.

Citeşte şi: Reguli noi impuse de ANPC pentru magazine. Ce trebuie să afişeze comercianţii şi prestatorii de servicii

În ceea ce privește sprijinul pentru mamele care au nou-născuți, ministrul vine cu o veste bună. Guvernul ia în calcul ca valoarea voucherelor oferite prin programul „Sprijin pentru nou-născuți” să crească de la suma de 2.000 de lei la 3.000 de lei.

„Ultimul aspect, referitor la tipurile de cheltuieli care sunt eligibile cu voucherul de 2.000 lei pe care l-am oferit prin programul ‘Sprijin pentru nou-născuți’: pot fi achiziționate produse precum: îmbrăcăminte, lenjerie, sac de dormit, scutece, produse pentru igienă (șampon, săpun, unguent), comprese sterile, termometru, lapte praf. Nu pot fi achiziționate alimente. Închei cu o veste bună: din analizele noastre reiese că în următorii ani putem creşte valoarea sprijinului pentru mame la 3.000 de lei, așa că voi propune această măsură în Guvern”, a mai declarat ministrul Marcel Boloş.

Citeşte şi: AUR își pregătește guvernul. Gheorghe Piperea și Octavian Bădescu, pe lista miniștrilor pe care George Simion îi vrea la guvernare după alegerile din 2024