Marcel Boloș aruncă bomba despre încercarea de naționalizare a banilor românilor din Pilonul II de pensii! „Este soră cu nebunia”

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a vorbit marți seară despre încercarea de naționalizare a banilor românilor din Pilonul II de pensii. Oficialul a subliniat că amendamentul care ar fi fost propus de secretarul de stat din cadrul Ministerului Finanţelor din partea PSD, Daniela Pescaru, ce viza o naționalizare oarecum mascată a Pilonului II de Pensii este o nebunie.

26 sept. 2023, 22:05
Marcel Boloș aruncă bomba despre încercarea de naționalizare a banilor românilor din Pilonul II de pensii! „Este soră cu nebunia”
Marcel Boloș aruncă bomba despre încercarea de naționalizare a banilor românilor din Pilonul II de pensii!

Marcel Boloș aruncă bomba despre încercarea de naționalizare a banilor românilor din Pilonul II de pensii! Ministrul Finațelor a dezvăluit că a aflat de acest amendament marți, chiar înainte de asumarea răspunderii Guvernului pentru pachetul de măsuri fiscale.

Citește și Marcel Boloş anunţă un avertisment dur din partea FMI: „Cheltuiţi fără să puneţi nimic în loc şi sacul a ajuns la fund”

Marcel Boloș aruncă bomba despre încercarea de naționalizare a banilor românilor din Pilonul II de pensii!

Chiar înainte de reuniunea Parlamentului, în coaliția de Guvernare a început să circule o hârtie cu așa zise amendamente aduse proiectului guvernamental, printre care figura și unul ce ar fi desființat Pilonul II de pensii private.

Liderii PSD și PNL au refuzat în bloc această măsură și i-au cerut explicații lui Marcel Boloș care a negat că ar avea cunoștință de așa ceva.

„Astăzi am aflat şi având în vedere atribuțiile pe care le are un secretar de stat nu ştiu cum au ajuns să facă amendament. Nu cred, fiind un text care a ajuns în forma se pare cerută pentru amendamente, nu cred în această formă este soră cu nebunia şi acele active nete care sunt ale oamenilor acolo rămân.

În fondul de pensii private sunt 103 miliare de lei care sunt şi discutăm de un număr de 8.2 milioane de oameni. Sunt nişte decizii pe care nu trebuie să le discutăm.

Acest amendament nu a urmat calea oficială, deci practic el nu a ajuns să fie discutat în comisii. Eu nu ştiu să fi ajuns în comisii”, a declarat  Marcel Boloș, ministrul Finanţelor la Antena 3 CNN. 

Cât despre secretarul de stat din cadrul Ministerului Finanţelor din partea PSD, Daniela Pescaru, care a propus acest amendament, Marcel Boloş a spus că este un profesionist foarte bun pe care îl are ministerul.

„Este un profesionist foarte bun pe care îl are ministerul şi eu îl ştiu un profesionist de bună credință şi cu valori morale foarte corecte…Nu cunosc detaliile întregii povesti şi nici nu vreau să le cunosc pentru că o astfel de măsură nu cred că poate fi pusă în discuție şi în aplicare.

Aici discutăm de active nete de 100 de miliarde de lei şi nu s-a pus în discuție. Este jenant să o întreb eu (n.r Daniela Pescaru, secretar de stat în Ministerul Finanţelor) de astfel de lucruri care sunt de acţiuni individuale. Nu pot eu să o demit, este de atributul domnului ministru”, a mai spus Marcel Boloș.

Citește și Marcel Boloş anunţă care sunt măsurile fiscale la care nu se poate renunţa: „Nu putem tolera la nesfârşit dezechilibrele. 1,2 milioane de asiguraţi nu plătesc contribuţia la sănătate”