Marcel Boloș aruncă bomba despre ordonanța austerității. ”E necesară. Nu poţi avea la infinit un dezmăţ pe cheltuielile publice”

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, intervine în scandalul ordonanței austerității și spune că România se află la răscruce de drumuri, iar mult criticata Ordonanţă de Urgenţă pe care Guvernul o pregătește, aduce cu sine printre altele şi descentralizarea serviciilor publice, dar și regionalizarea anumitor servicii publice.

18 aug. 2023, 18:56
Marcel Boloș aruncă bomba despre ordonanța austerității. ”E necesară. Nu poţi avea la infinit un dezmăţ pe cheltuielile publice”
Marcel Boloș aruncă bomba despre ordonanța austerității

Marcel Boloș aruncă bomba despre ordonanța austerității. Ministrul de Finanțe a subliniat că această OUG este necesară pentru ca România să nu ajungă în situaţia de a nu avea sustenabilitate în finanţele publice.

Citește și Când ar putea să fie pusă în aplicare ‘ordonanța austerității’. Anunțul făcut de ministrul Boloș

Marcel Boloș aruncă bomba despre ordonanța austerității

„Sper ca mult criticata reformă ordonanţă de urgenţă a austerităţii, care este pentru România, un reper, o răscruce… România se află la o răscruce de drumuri, iar această ordonanţă de urgenţă aduce cu sine, de asemenea, descentralizare serviciilor publice, aduce cu sine regionalizarea anumitor servicii publice şi să nu fiu înţeles greşit din perspectiva regionalizării. Acolo o să vedeţi elemente de reformă profundă care trebuiesc luate acum, nu mai târziu, pentru a nu mai ajunge la situaţii delicate pentru România din perspectiva sustenabilităţii finanţelor publice”, a declarat Marcel Boloş.

Mai mult, oficialul a ținut să precizeze faptul că trebuie să existe cât mai puțini șefi la bani pentru că nu poţi avea la infinit un dezmăţ pe cheltuielile publice.

„Guvernul României, aşa cum domnul prim-ministru a spus de multe ori este angajat pe drumul acesta al reformelor profunde şi al apropierii serviciilor publice de oameni. Acesta este cu adevărat momentul de răscruce pentru România. Premierul a spus-o, o spun şi eu şi anume faptul că trebuie să avem mai puţini şefi la bani. Sunt peste 16.000 de şefi la bani publici, noi le spunem ordonatori de credite.

Nu prea înţelege lumea ce sunt ei, dar vă spun că da, sunt şefi pe banii publici care trebuie să fie mult mai puţini, să avem mult mai puţină birocraţie, să avem o mult mai bună chibzuinţă a utilizării banului public, pentru că nu poţi să ceri impozite şi taxe de la omul acela amărât care îşi plăteşte contribuţia la ceea ce înseamnă impozitul pe muncă, contribuţiile sociale şi după aceea în partea cealaltă, pe cheltuieli publice să ai o ţopăială şi un dezmăţ care nu poate să meargă la infinit”, a mai ministrul de Finanțe.

Totodată, oficialul a precizat că Guvernul îşi asumă un mare risc, prin aceste măsuri care vizează chibzuinţa în cheltuiala banului public, în an preelectoral, în să România trebuie să fie pe un drum al dezvoltării. El a adăugat că este adeptul investiţiilor, atât publice, cât şi al celor făcute de mediul de afaceri.

„Nici eu nu credeam că suntem cu o asemenea greutate care planează asupra României, dar sunt convins că prin înţelepciunea şi chibzuinţa cu care Guvernul României încearcă să facă lucrurile, asumându-şi un mare risc. În an prelectoral să faci reformă este un act de curaj şi de patriotism la nivel naţional care trebuie să aducă roadele cuvenite.

Eu cred că aceste decizii pe care le vom lua şi pe care nu le mai putem amâna prea mult timp vor pune România, în timp, pe un nou drum de dezvoltare şi dacă e să fie o măsură corectă acum este cea prin investiţii. Sunt adeptul investiţiilor şi programul de investiţii, fie că discutăm de investiţiile publice sau cele pe care le face mediul de afaceri, acestea sunt calea corectă de dezvoltare a României”, a mai spus Marcel Boloş.

Citește și Marcel Boloș, după ce a vizitat trezoreriile din București: „Toți își primesc salariile și nu vor fi probleme cu plățile”