Marcel Boloș nu e de acord cu boicotarea companiilor austriece: „Calea diplomației este cea înțeleaptă”

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș, cere încetarea boicotului împotriva companiilor austriece.

14 dec. 2022, 20:27
Marcel Boloș nu e de acord cu boicotarea companiilor austriece: „Calea diplomației este cea înțeleaptă”
Marcel Boloș cere oprirea boicotului

Marcel Boloș e de părere că, deși a avut loc o nedreptate la adresa României în contextul aderării la Spațiul Schengen, în momentul de față, boicotarea companiilor austriece nu este deloc o soluție bună.

„Revolta acesta a oamenilor este una firească, pentru că toată lumea a văzut cu ochiul limpede că este o nedreptate care oarecum s-a făcut României, în condițiile în care experții Comisiei Europene au certificat că avem condițiile tehnice de aderare la Spațiul Schengen, dar cred în continuare, cu toate aceste nedreptăți și cu aceste atitudini firești ale oamenilor, că dimplomația și calea diplomații este cea înțeleaptă”, a declarat Marcel Boloș.

Citește și: Vouchere 2023. Marcel Boloş anunţă că mulţi români pot pierde banii pentru facturi de la un detaliu banal: „Se calculează locul de consum”

Austria a blocat în Consiliul Justiției și Afacerilor Interne aderarea României, dar și a Bulgariei la Spațiul Schengen.

Ministrul a precizat și că Ministerul Afacerilor Externe (MAE) va face toae demersurile necesare pentru ca România să intre în Schengen.

Președintele României, Klaus Iohannis, a declarat miercuri că nu va exista un boicot din partea statului asupra Austriei.

„În realitate, avem două probleme, cele două probleme sunt o dată atitudinea Austriei care este rezervată. Acum a votat nu, dar recent cancelarul austriac a spus că acest vot înseamnă o amânare, nu înseamnă un nu definitiv. E o nuanțare a poziției. Avem însă și a doua problemă: votul Olandei a fost mixt, da pentru România, pentru Bulgaria a fost jumătate nu. Nu a fost un nu definitiv, e dorința unei amânări până când se rezolvă anumite probleme în Bulgaria”, a transmis președintele.

Citește și: Klaus Iohannis anunț de ultimă oră privind aderarea României la Schengen: ”Avem două probleme: atitudinea Austriei și votul Olandei. Fie Olanda își schimbă opțiunea, fie va fi vot separat”