Marcel Ciolacu a ajuns la un acord cu fermierii şi transportatorii! Toate acțiunile de protest vor înceta

Premierul Marcel Ciolacu şi reprezentanţii fermierilor şi transportatorilor au semnat vineri, la Palatul Victoria, un acord prin care încetează toate acțiunile de protest.

02 feb. 2024, 18:30
Marcel Ciolacu a ajuns la un acord cu fermierii şi transportatorii! Toate acțiunile de protest vor înceta
Marcel Ciolacu a ajuns la un acord cu fermierii şi transportatorii!

Marcel Ciolacu a ajuns la un acord cu fermierii şi transportatorii! Marcel Ciolacu a semnat cu fermierii şi transportatorii un acord privind încetarea protestelor! Premierul României i-a invitat vineri pe reprezentanții fermierilor și transportatorilor, care protestează la Afumați, la o nouă rundă de discuții, care au avut loc la sediul Guvernului.

Citește și Bate vântul în supermarketuri! Rafturile magazinelor sunt goale din cauza protestelor fermierilor

Marcel Ciolacu a ajuns la un acord cu fermierii şi transportatorii!

În cadrul acestor discuții a fost semnat un acord de încetare a protestelor și înfiinţarea unui Comitet interministerial care să găsească cele mai bune soluţii pentru rezolvarea revendicărilor.

”Acordul semnat prevede ca luni, 5 februarie, prin decizia prim-ministrului Marcel Ciolacu, să se constituie un Comitet interministerial, la nivelul Cancelariei Prim-Ministrului, care să analizeze și să găsească cele mai bune soluții pentru revendicările protestatarilor.

Comitetul va fi format din reprezentanți ai ministerelor de resort și ai fermierilor și transportatorilor. Fiecare ministru va desemna câte un secretar de stat din subordinea sa, care să facă parte din comitet, și să gestioneze problemele semnalate. Spețele concrete care privesc un singur domeniu, vor fi gestionate la nivelul ministerului de resort, împreună cu partenerul social. Scopul Comitetului este soluționarea revendicărilor agricultorilor și transportatorilor și redactarea unor propuneri de soluții concrete pentru sectoarele economice în discuție”, au transmis reprezentanții Guvernului printr-un comunicat de presă.

În baza acestui acord, semnat din partea Guvernului de către șeful Executivului, Marcel Ciolacu, ministrul agriculturii și dezvoltării rurale, Florin Barbu, șeful Cancelariei Prim-Ministrului, Mihai Ghigiu, și consilierul de stat în cadrul Cancelariei Prim-ministrului Daniel Botănoiu, reprezentanții protestatarilor vor încheia acțiunile de protest atât în Capitală, cât și în teritoriu.

”Am semnat astăzi cu reprezentanții fermierilor și transportatorilor un #acord care pune capăt protestelor din ultimele săptămâni!

Am ascultat cu atenție preocupările și necazurile acestor oameni și am luat deja decizii în mai multe ședințe de Guvern care să rezolve o parte dintre probleme. Astăzi am reușit să ajungem la o înțelegere care reflectă interesul nostru concret în a continua să găsim soluții pentru a-i sprijini pe termen lung atât pe fermieri, cât și pe transportatori.

Acest acord reprezintă angajamentul de a apăra interesele acestor sectoare vitale ale economiei noastre și de a îmbunătăți viața celor care produc în România și transportă mărfurile românești în țară și peste hotare”, a transmis Marcel Ciolacu printr-o postare pe pagina sa de Facebook.

Decizia prim-ministrului Marcel Ciolacu privind înființarea acestui Comitet interministerial va fi publicată luni, 5 februarie, în Monitorul Oficial.

Citește și Florin Barbu anunţă schema de ajutor pentru fermieri pe 2024, în valoare de peste 200.000.000 de lei