Bate vântul în supermarketuri! Rafturile magazinelor sunt goale din cauza protestelor fermierilor

Bate vântul prin supermarketurile din Bruxelles. Rafturile din marile magazine din capitala Belgiei arată ca după Marea Foamete 1315–1317 care a lovit Europa.

02 feb. 2024, 16:41
Bate vântul în supermarketuri! Rafturile magazinelor sunt goale din cauza protestelor fermierilor
Bate vântul în supermarketuri!

Bate vântul în supermarketuri! După protestele fermierilor din Bruxelles, potopul. Rafturile supermarketurilor din capitala belgiană au fost măturate la propriu de marfă și arată ca într-un film de groază.

Citește și Sorin Grindeanu aruncă bomba după protestele fermierilor și transportatorilor! ”Toată conducerea Portului Constanța o destitui”

Bate vântul în supermarketuri

Rafturile magazinelor din Bruxelles sunt goale din cauza fermierilor care au blocat mai multe camioane ce aduceau marfă din alte țări.

Conform jurnaliștilor belgieni, la mai multe centre de distribuție ale Delhaize și Colyrut încă sunt blocate camioanele care fac aprovizionarea, iar fermierii au blocat zilele trecute și un depozit Lidl.

Astfel, în unele supermarketuri rafturile se golesc, iar cele mai afectate ar fi produsele proaspete cu termene de valabilitate reduse.

„În prezent întâmpinăm dificultăți de aprovizionare din cauza blocajelor rutiere, în urma acțiunii fermierilor. Face tot ce putem pentru a vă servi în continuare. Mulțumim pentru înțelegere”, scria pe un bilet pus pe unul dintre rafturile goale dintr-un supermarket din Bruxelles, potrivit ProTV. 

CTP atacă protestele fermierilor: ” Cererile lor sunt fără număr și, multe dintre ele, imposibil de acceptat”

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu (CTP) a comentat în stilul caracteristic, pe pagina sa de Facebook, protestul fermierilor și transportatorilor, care riscă să blocheze circulația în București, dar și în alte mari orașe ale țării.

CTP scrie că la începutul protestului a empatizat cu fermierii și transportatorii care își strigă nemulțumirile în toată țara și chiar a fost plăcut impresionat de gestul acestora, care au refuzat să fie asociați cu Diana Șoșoacă sau George Simion, alungându-i pe aceștia din mijlocul lor, dar spune că pe parcurs cerințele lor au devenit inacceptabile.

”Negociere, nu război pe cai mari. Agricultorii și transportatorii au tot dreptul, democratic și omenește vorbind, să solicite și să protesteze. România este măcar o țară liberă, dacă bine guvernată nu e.

Dar, după alungarea lui Simion și Șoșoacă, gest care m-a uns pe suflet, ce văd acum începe să nu mai fie nici democrație, nici omenie.

Cererile lor sunt fără număr și, multe dintre ele, imposibil de acceptat: eliminarea CASS, eliminarea accizei la combustibil, desființarea sistemului electronic de facturare (de ce?!) sau, nici mai mult, nici mai puțin decât reducerea cu 50% a impozitului pe venit. Sau fantasmagorice, ca să nu zic nerușinate, cum ar fi benzină și motorină gratuite pentru ei, dublate de amenințări adresate premierului. Dacă acestea le-ar fi satisfăcute, guvernul ar comite o gravă discriminare, defavorizare, în raport cu celelalte categorii de oameni ai muncii”, scrie Cristian Tudor Popescu.

Citește și Marcel Ciolacu, despre protestele fermierilor: ”Foarte multe din revendicări erau deja bugetate şi urmau să se pună în aplicare”