Marcel Ciolacu a reacționat dur după ce Austria a respins ferm aderarea României la spațiul Schengen: ”Dreapta europeană trebuie să îl convingă pe cancelarul austriac până mâine”

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a reacționat dur, miercuri seară, după ce Austria a respins ferm aderarea României la spațiul Schengen. Social-democratul a cerut Dreptei europene să îl convingă până mâine pe cancelarul austriac că România merită în Schengen.

07 dec. 2022, 21:27
Marcel Ciolacu a reacționat dur după ce Austria a respins ferm aderarea României la spațiul Schengen: ”Dreapta europeană trebuie să îl convingă pe cancelarul austriac până mâine”

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a reacționat dur, miercuri seară, după ce Austria a respins ferm aderarea României la spațiul Schengen. Social-democratul a cerut Dreptei europene să îl convingă pe cancelarul austriac până mâine că România merită în spațiul Schengen.

Citește și ULTIMĂ ORĂ! Cancelarul Austriei respinge ferm aderarea României la spațiul Schengen: „Vrem un nou calendar pentru primăvara următoare!”

Marcel Ciolacu a reacționat dur după ce Austria a respins ferm aderarea României la spațiul Schengen

Liderul PSD a spus că în aceste momente se vede cine sunt adevărații prieteni ai României.

”Dreapta europeană trebuie să îşi asume responsabilitatea până la capăt şi să-l convingă pe cancelarul austriac până mâine că România merită în Schengen, aşa cum au făcut-o celelalte familii politice europene. În astfel de momente vedem cine sunt prietenii adevăraţi ai României. Dublul standard nu este şi nu va fi niciodată o valoare europeană”, a afirmat Marcel Ciolacu.

Social-democratul a adăugat că este ”încurajator” că doi dintre cei mai importanţi lideri social-democraţi europeni, cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, şi comisarul european pentru afaceri interne, Ylva Johansson, ”sunt în aceste zile în avangarda eforturilor diplomatice de a convinge Austria să îşi schimbe poziţia în favoarea României”.

Marcel Ciolacu i-a îndemnat pe reprezentanţii tuturor partidelor din România să fie uniţi pentru a susţine cauza ţării.

”Este clar că dacă România va obţine un rezultat pozitiv acest lucru se datorează şi acţiunilor susţinute ale familiei noastre social-democrate europene, în care PSD este o voce respectată şi puternică. Însă e nevoie de mai mult! Aş vrea ca până mâine reprezentanţii tuturor partidelor din România să fie uniţi pentru a susţine până la capăt cauza ţării noastre în familiile lor politice”, a mai spus Marcel Ciolacu.

Cancelarul Austriei respinge ferm aderarea României la spațiul Schengen

Cancelarul Austriei, Karl Nehammer, a declarat că intrarea României și Bulgariei în spațiul Schengen trebuie amânată.

Acesta a declarat miercuri seara, într-o conferinţă de presă cu liderul PPE, că ministrul de interne al ţării sale are „un nou calendar pentru primăvara următoare” în ceea ce priveşte aderarea României şi Bulgariei la Schengen.

„România și Bulgaria nu sunt membre Schengen și este o problemă de securitate. Avem o problemă reală cu Schengen. Ministrul de Interne a avut un deadline și vrea un nou calendar pentru România și Bulgaria pentru următoarea primăvară. Nu putem face aceleași greșeli ca în 2015 privind migrația. Când e vorba despre Schengen, PPE susține extinderea cu România, Bulgaria și Croația”, a transmis Karl Nehammer.

Astfel, Austria rămâne consecventă și respinge ferm aderarea țării noastre la spațiul Schengen.

Potrivit oficialului austriac, nu există o aprobare din partea Austriei pentru extinderea Schengen, motivând că este nevoie „de mai mult timp”, migrația fiind problema principală.

Întrebat dacă Austria va vota mâine, în consiliul JAI, împotriva primirii României și Bulgariei în Schengen, Nehammer a evitat un răspuns clar.

„Trebuie să ajutăm România și Bulgaria cu problema migrației. Problema în Austria e că avem peste 75.000 de migranți care nu au fost înregistrați nicăieri. Granițele UE nu funcționează. Acestea sunt faptele. Nu e o discuție politică, de partid, e o discuție pe fapte. Ministrul de Interne a avut un deadline și vrea un nou calendar pentru România și Bulgaria pentru următoarea primăvară”, a spus Nehammer.

Citește și Kelemen Hunor, despre aderarea la spațiul Schengen: ”Este mare nevoie de o decizie care să întărească solidaritatea europeană”