Marcel Ciolacu, acuzaţii incendiare: „Pe piaţa energiei e o speculă. Sunt nişte lucruri bizare”. De ce a lipsit liderul PSD de la Zilele Marinei

Liderul PSD nu a fost alături de ceilalţi lideri ai Coaliţiei de guvernare la ceremoniile de Ziua Marinei, dar susţine că nu sunt probleme. În schimb, Marcel Ciolacu aduce acuze grave într-un domeniu coordonat de un ministru liberal pe care PSD l-ar vrea remaniat.

16 aug. 2022, 10:06
Marcel Ciolacu, acuzaţii incendiare: „Pe piaţa energiei e o speculă. Sunt nişte lucruri bizare”. De ce a lipsit liderul PSD de la Zilele Marinei

Liderul PSD Marcel Ciolacu spune că pe piața energiei se desfășoară o adevărată speculă. Prețurile de vânzare au crescut în mod nejustificat, iar cei care au cumpărat energia de la producători și acum o tranzacționează la prețuri de  peste zece ori mai mari nu sunt impozitați în niciun fel.

„Să vedem abordarea pentru anul viitor, când 75% din energie nu este vândută. Sunt aceste două abordări, când energia este vândută și când nu este vândută la anul și mai este abordarea în ceea ce privește supraimpozitarea producătorilor, dar aceștia au vândut energia cu 200 -300 de lei, iar aceasta se vinde cu 4.000 de lei. Vom costata la finalul anului că românia a consumat cât a produs.

Cum îşi petrece timpul Ion Iliescu. Fost preşedinte îşi scrie memoriile şi se uită la snooker şi tenis la TV

Eu nu consider corect total în afară de această diferență imensă de preț, de speculă, care este neimpozitată așa cum sunt producătorii. Statul român dă certificate verzi pentru energia verde, cum să dăm certificate verzi iar energia verde produsă în România trebuie să o exportăm. Sunt niște lucruri bizare. (…) La 1 septembrie vor intra în vigoare măsurile și eu le văd pe termen mai lung, până în 2025″, a declarat Marcel Ciolacu.

Președintele PSD Marcel Ciolacu a explicat marți de ce a lipsit de la ceremoniile de Ziua Marinei. „Am avut alt program. Am înțeles că a fost dl ministru al Apărării. Organizatorul este Ministerul Apărării. E o speculație”, a spus Marcel Ciolacu.

Liderul PSD a negat că există tensiuni în coaliția de guvernare. „Nu sunt. Din punctul meu de vedere nu este nicio tensiune. Cred că prioritatea unu este să găsim soluțiile cele mai bune pentru prețurile la energie”, a mai spus Ciolacu.

Marcel Ciolacu, despre schimbarea șefului Portului Constanța: Acolo era un dezastru! Ne-a prins nepregătiți

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, susține că mult discutata schimbare a șefului Portului Constanța nu a avut substrat politic, dar că atât el, cât și premierul au fost de mai multe ori la fața locului și au găsit ”un dezastru”. Mai mult, Ciolacu arată faptul că Portul Constanța nu era deloc pregătit pentru a primi un flux mare de mărfuri, așa cum s-a întâmplat după izbucnirea războiului din Ucraina.

”Eu nu am avut niciodată vreo discuție privind împărțirea Portului Constanța. Din ce știu acolo nu sunt posturi politice. Acolo a expirat un mandat și s-a efectuat o înlocuire.

Ziua Marinei, sărbătorită în portul militar Constanţa. Iohannis: În câteva luni, ţara noastră a devenit un simbol al unităţii, solidarităţii şi coeziunii care caracterizează NATO
Eu îmi aduc aminte că am fost de două ori cu ministrul Transporturilor în Portul Constanța, premierul a fost acolo, am fost cu toții și am văzut cu toții că ne-a prins nepregătiți situația din Ucraina. Era Portul Constanța vreo oglindă? Nu! Am găsit un dezastru acolo!”, a spus Marcel Ciolacu.

Ciolacu, la recepția sălii polivalente din Bistrița: „Am venit la inaugurarea unei case mortuare de care vom beneficia cu toții”

Președintele PSD Marcel Ciolacu s-a încurcat vinerea trecută în discursul ținut la recepția sălii polivalente din Bistrița, spunând că a venit la „inaugurarea unei case mortuare”. El nu a părut să-și dea seama de gafa comisă și a continuat să vorbească de valoarea investiției, însă ulterior, când s-a referit din nou la obiectiv, a spus „sală polivalentă”. Surse din partid au spus ulterior că declarația lui Marcel Ciolacu a fost o glumă.