Marcel Ciolacu amenință cu alegeri anticipate dacă nu va fi pus premier de la PSD: „Dacă nu se face rotativa, altă variantă decât alegerile anticipate nu există”

Președintele PSD Marcel Ciolacu a declarat marți, într-o conferință de presă la Parlament, că dacă nu se va face rotativa în ceea ce privește premierul, „nu e altă variantă decât alegeri anticipate”.

09 aug. 2022, 15:05
Marcel Ciolacu amenință cu alegeri anticipate dacă nu va fi pus premier de la PSD: „Dacă nu se face rotativa, altă variantă decât alegerile anticipate nu există”

​PSD exclude continuarea unei colaborări cu PNL la guvernare, dacă „rotativa” nu va avea loc, a transmis Marcel Ciolacu.

„Dacă nu se face rotativa, altă variantă decât alegerile anticipate nu există”, a spus liderul PSD, spunând că nu vrea să comenteze declarații făcute „cum se trezește unul pe plajă să dea știri la televizor”.
Ciolacu a adăugat că protocolul coaliției cu PNL este clar și prevede ca de anul viitor premierul să revină PSD.

Întrebat dacă vrea să fie premier, Ciolacu a răspuns că „e o onoare să fii prim-ministru, nu e pe voință”, liderii partidului având ultimul cuvânt în acest sens.

„E o onoare să fii prim-ministru. Dacă colegii mei vor considera că eu trebuie să fiu, eu o să fiu. Categoric. Haideți să nu comentez cum se trezește unul într-o vancață pe plajă să spună. Protocolul e clar, dacă nu se va face această rotativă nu e altă variantă decât alegeri anticipate”, a declarat liderul PSD.

Citește și Marcel Ciolacu, despre remanierea guvernamentală: „Sunt ferm convins că se va face. Un guvern funcționează și cu remanieri”

Deputatul de Iași, Alexandru Muraru, a declarat în weekend, că „a schimba un premier cu un an înainte de alegeri, în plin conflict la marginea granițelor României nu ar fi un semnal bun”. „Şi Marcel Ciolacu a spus la un moment dat, înainte ca premierul Nicolae Ciucă să fie şi preşedinte PNL, că dacă lucrurile merg bine în coaliţie şi la guvernare nu este sigur că va mai fi realizată rotativa”, a spus Muraru.

Potrivit lui Muraru, PSD ar putea să accepte ca funcţia de premier să fie în continuare deţinută de PNL, pentru a nu se declanşa o luptă de putere la vârful PSD.

Ulterior, purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe, a dat asigurări colegilor de la PSD că nu există nicio intenție a liberalilor de a nu se ține de cuvânt în privința cedării funcției de prim-ministru către Marcel Ciolacu, așa cum este prevăzut în protocolul Coaliției.

Președintele PSD ar trebui să preia șefia Guvernului anul viitor, la finalul lunii mai.

Citește și Mugur Isărescu aduce vești proaste pentru români: Dacă nu era schema de compensare la utilități, inflația sărea de 20%