Marcel Ciolacu, despre remanierea guvernamentală: „Sunt ferm convins că se va face. Un guvern funcționează și cu remanieri”

Președintele PSD și al Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a declarat că va face o remaniere guvernamentală și va solicita o discuție aplicată în cadrul coaliției de guvernare.

09 aug. 2022, 14:18
Marcel Ciolacu, despre remanierea guvernamentală: „Sunt ferm convins că se va face. Un guvern funcționează și cu remanieri”

Marcel Ciolacu nu a negat că vizați ar fi miniștrii Virgil Popescu sau Vasile Dîncu, dar a spus că va discuta întâi cu premierul și apoi se va anunțat o decizie.

„Sunt ferm convins că se va face la un moment dat o remaniere. Asta a fost discuţia de acum o lună, o să avem o discuţie mai aplicată în interiorul coaliţiei. Nu vreau să am o discuţie punctuală despre cineva anume. Mi se pare corect întâi să discut cu premierul şi pe urmă cu colegii mei. Nu vin aceste veşti la televizor date de cineva. Cred că un Guvern funcţionează şi cu remanieri. E ceva normal, nu că susţin o anumită remaniere sau nu”, a afirmat Marcel Ciolacu, marţi, la Parlament.

Întrebat dacă ministrul Energiei Virgil Popescu e vizat de remaniere, Ciolacu a răspuns: „La fel cum m-am abţinut şi în ceea ce priveşte pe domnul ministru Dîncu, lăsaţi-mă să avem aceeaşi abordare corectă, în interiorul coaliţiei”.

Întrebat dacă va fi o remaniere mai extinsă, nu doar trei miniştri, liderul social-democraţilor a replicat: „Nu v-am spus nici de primii trei”.

Întrebat mai departe dacă vor pleca acasă membrii Executivului care nu vor fi capabili să reducă cheltuielile cu 10% la instituţiile pe care le conduc, Marcel Ciolacu: „Presupun că prim-ministrul are o grilă de evaluare”.

Ciolacu: Dacă nu se face rotativa, altă variantă decât alegerile anticipate nu există

​PSD exclude continuarea unei colaborări cu PNL la guvernare, dacă „rotativa” nu va avea loc, a transmis Marcel Ciolacu.

„Dacă nu se face rotativa, altă variantă decât alegerile anticipate nu există”, a spus liderul PSD, spunând că nu vrea să comenteze declarații făcute „cum se trezește unul pe plajă să dea știri la televizor”.
Ciolacu a adăugat că protocolul coaliției cu PNL este clar și prevede ca de anul viitor premierul să revină PSD.

Întrebat dacă vrea să fie premier, Ciolacu a răspuns că „e o onoare să fii prim-ministru, nu e pe voință”, liderii partidului având ultimul cuvânt în acest sens.

Citește și Sorin Ovidiu Vîntu: „Avem energie proprie, și electrică și gaz metan și petrol. Ele trebuie naționalizate, fără pic de jenă. Trebuie să ieșim din UE, din NATO și să ne vedem de viață”

Citește și Nicuşor Dan mai vrea un mandat la Primăria Capitalei: „Sigur că mai vreau un mandat. Rezultatele strategiilor pe care le-am trasat se văd în ani de zile”