Marcel Ciolacu, anunţ categoric: „În mai voi fi prim-ministrul României”

Mai multe neînţelegeri au apărut în ultimele luni în coaliţia de guvernare, majoritatea pe fondul crizelor multiple cu care se confruntă România, de la cea energetică, la cea a inflaţiei, însă un subiect abordat din ce în ce mai des a fost rocada premierului, care ar trebui să aibă loc în luna mai a anului viitor, când Nicolae Ciucă ar trebui înlocuit, cel mai probabil, cu Marcel Ciolacu.

09 nov. 2022, 13:52
Marcel Ciolacu, anunţ categoric: „În mai voi fi prim-ministrul României”

Deşi din partea liberalilor se încearcă minimizarea subiectului, chiar şi de către premierul Nicolae Ciucă, reprezentanţii PSD au declarat în permanenţă că rocada la guvernare va avea loc aşa cum este prevăzut în acordul coaliţiei de guvernare. Miercuri, preşedintele PSD Marcel Ciolacu a spulberat orice îndoială, anunţând fără echivoc momentul când se va face schimbul de premieri.

„În mai voi fi prim-ministrul României, dacă colegii mei din PSD vor considera că sunt varianta potrivită”, a spus Marcel Ciolacu.

Reacția lui Marcel Ciolacu vine, după ce președintele USR, Cătălin Drulă, a spus că liderul PSD se va ”fofila” și nu va dorit să preia guvernarea.

”Cred că la rotativa din luna mai, PSD-ul şi domnul Ciolacu nu vor prelua guvernarea pentru că este în ADN-ul PSD să fugă de consecinţele propriilor acţiuni”, spunea Cătălin Drulă.

În urmă cu o lună, premierul Nicolae Ciucă a declarat despre rocada de anul viitor a premierilor din coaliţie şi schimbarea unor miniştri între PSD şi PNL, că această rocadă, din punctul lui de vedere, este mai puţin importantă în acest moment.

Citeşte şi: Cum vrea premierul Ciucă să convingă românii din Diaspora să revină în ţară: Avem peste 4 milioane de români, buni profesionişti care îşi desfăşoară activitatea, care susţin economii importante ale ţărilor europene

”Nu m-am gândit şi nici nu vreau să mă gândesc la ea până nu reuşim să rezolvăm problemele cu care românii se confruntă astăzi”, a mai spus şeful Executivului.

”Această rocadă face obiectul unei perspective care urmează să se întâmple peste şapte, opt luni de zile. Ca atare, până atunci daţi-ne voie să ne ocupăm de problemele curente care sunt foarte foarte dificile”, a spus premierul, întrebat dacă este de acord cu opinia PSD că anul viitor, când se vor schimba premierii, unele ministere să nu se schimbe între partide, respectiv Transporturile şi Fondurile Europene.

Şeful Executivului a precizat că ”această rocadă, din punctul lui de vedere, este mai puţin importantă în acest moment”.

”Ca atare, nu m-am gândit şi nici nu vreau să mă gândesc la ea până nu reuşim să rezolvăm problemele cu care românii se confruntă astăzi”, a completat Ciucă.

Citeşte şi: Florin Cîţu atacă dur cabinetul lui Ciucă: „Cât îi mai trebuie Guvernului să recunoască că e o inepţie iliberală?”