Florin Cîţu atacă dur cabinetul lui Ciucă: „Cât îi mai trebuie Guvernului să recunoască că e o inepţie iliberală?”

Fost premier şi preşedinte al PNL, Florin Cîţu pare de ceva vreme că se află în opoziţie, el contestând o dată la câteva zile măsurile adoptate de Guvern, deşi liberalii fac parte din coaliţia de guvernare şi chiar dau premierul din acest moment, pe Nicolae Ciucă.

09 nov. 2022, 13:25
Florin Cîţu atacă dur cabinetul lui Ciucă: „Cât îi mai trebuie Guvernului să recunoască că e o inepţie iliberală?”

Florin Cîţu a criticat, de această dată, măsura supraimpozitării contractelor part-time, dar dă exemple şi de trei Ordonanţe care acum ar trebui modificate, deoarece nu au oferit efectele scontate, potrivit fostului premier.

„Trebuie să urmeze eliminarea supraimpozitarii contractelor part-time. Cât îi mai trebuie guvernului să recunoască că această inepție este iliberala și face rău în special companiilor mici cu capital românesc?”, afirmă miercuri, pe Facebook, fostul prim-ministru și lider PNL.

Acesta adaugă OUG-urile modificate de Guvern pentru greșeli pe care le conțineau.

„Ordonanța pentru energie nu a fost bună. Se modifică. Ordonanța care reglementa piață lemnelor de foc a dus la penurie. Se modifică. Ordonanța în care sunt crescute taxele pe proprietate, se modifică. Trei exemple clare unde guvernul a recunoscut că a greșit, nu mai contează că a fost avertizat, și acum încearcă să repare aceste greșeli. Se poate! De ce nu se vrea?”, a mai scris Cîțu.

Fostul premier Florin Citu sustine ca este foarte clar cât de responsabil au administrat liberalii economia în 2020, 2021 și cum subminează PSD stabilitatea economică după doar 9 luni.

Citeşte şi: Klaus Iohannis, despre planurile pentru Unităţile 3 şi 4 ale centralei de la Cernavodă: „Avem nevoie de securitate energetică. Vom demonstra că suntem independenţi energetic”

”Anul acesta, disprețul PSD față de banii românilor se vede cel mai bine în cheltuielile cu subvențiile.

În același timp, este foarte clar cât de responsabil au administrat liberalii economia în 2020, 2021 și cum subminează PSD stabilitatea economică după doar 9 luni.

2020, an cu pandemie, economie închisă 2 luni în stare de urgență. Cea mai mare criză din ultima sută de ani. După nouă luni, cheltuielile cu subvențiile ajung la 5.5 miliade lei.

Anul 2021, încă pandemie, dar economia își revine datorită măsurilor liberale din 2020 și 2021. Cheltuielile cu subvențiile, după 9 luni, scad la 4,9 miliarde.

Anul 2022, PSD preia, în noiembrie 2021, o economie care creștea peste așteptări. Dar hoardele psd-iste erau înfometate. Nu fuseseră la guvenare de doi ani. Rezultatul este previzibil. După 9 luni, cheltuielie cu subvențiile EXPLODEAZĂ la 11,3 miliarde lei. Fără pandemie. Fără stare de urgență.

MF-PSD trebuie să explice cum dublează cheltuielile cu subvențiile într-un an când nu este criză. Personal, liniștea din tabăra PSD îmi arată că hoardele au fost hrănite de la buget. Asta explică explozia cheltuielilor cu subvențiile în 2022.”, a scris Florin Cîţu, marţi, pe Facebook.

Citeşte şi: Nicolae Ciucă: „Ajustarea preţurilor la transportul feroviar pentru cărbune vizează şi menţinerea preţului la energie”