Marcel Ciolacu, anunţ despre bilanţul celor şase luni de guvernare PSD. „Este un moment în care nu facem promisiuni, ci aducem argumente”

Marcel Ciolacu, preşedintele PSD şi unul dintre liderii coaliţiei guvernamentale, a anunţat că, joi, social-democraţii vor prezenta românilor un bilanţ "cinstit şi realist" al celor şase luni de guvernare.

25 mai 2022, 17:19
Marcel Ciolacu, anunţ despre bilanţul celor şase luni de guvernare PSD. „Este un moment în care nu facem promisiuni, ci aducem argumente”

Marcel Ciolacu a precizat că bilanţul celor şase luni de guvernare este un „raport onest” în faţa românilor, iar coaliţia de guvernare vrea să folosească „toate resursele necesare pentru a-i ajuta pe cei care au nevoie”.

„Mâine, #PSD le va prezenta românilor un bilanț cinstit și realist al celor 6 luni de guvernare. Nu vrem să fardăm realitatea. Știm care sunt greutățile oamenilor și ce așteptări au de la noi.
Nu vor fi vorbe mari, ci adevăruri simple. Este un moment în care nu facem promisiuni, ci aducem argumente. În care explicăm, din nou, de ce vrem să folosim toate resursele necesare pentru a-i ajuta pe cei care au nevoie și pentru a susține dezvoltarea #firmelor românești.

Este un raport onest în fața #românilor, așa cum cred că trebuie să facă orice guvernare serioasă și responsabilă”, a scris Marcel Ciolacu, pe Facebook.

Liderul PSD a precizat că la prezentarea bilanţului primelor şase luni de guvernare vor fi expuse măsurile necesare pentru susținerea categoriilor vulnerabile, siguranța alimentară a românilor, sprijin pentru agricultură și industria alimentară, independența energetică, granturi, credite și garanții de stat pentru firmele românești.

Citeşte şi: Florin Cîţu nu este de acord cu amânarea ratelor: „Mi s-ar părea o chestie sinucigaşă, dar fiecare decide cum doreşte”

Premierul Nicolae Ciucă a declarat miercuri, în debutul şedinţei de Guvern, că evaluarea miniştrilor va avea loc la sfârşitul lunii iunie şi că va ţine cont de modul în care vor fi finalizate cele 58 de apeluri din cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

Premierul Ciucă a precizat că miercuri se împlinesc şase luni de când actualul Executiv a preluat guvernarea, dar că bilanţul va fi amânat, în contextul în care ministerele sunt în proces de finalizare a jaloanelor şi ţintelor asumate pentru trimestrul al doilea.

„Este un prilej să putem să privim cu optimism către obiectivele pe care ni le-am asumat. Nu o să facem un bilanţ astăzi, pentru că am convenit ca această activitate să aibă loc la sfârşitul lunii iunie, din motive şi argumente cât se poate de obiective. Ne aflăm în plin proces de finalizare a jaloanelor şi ţintelor asumate pentru trimestrul al doilea şi, practic, primul semestru al acestui an şi am convenit la nivelul coaliţiei ca procesul de evaluare pe care îl asumasem pentru primele şase luni de guvernare să fie prelungit până la sfârşitul lunii iunie, când fiecare dintre ministerele coordonatoare de reforme vor trebui să îşi îndeplinească obiectivele asumate, exact aşa cum sunt ele prevăzute în documentele formale”, a spus Nicolae Ciucă.

Citeşte şi: Nicolae Ciucă amână evaluarea miniştrilor pentru sfârşitul lunii iunie: „Va depinde de îndeplinirea acestui obiectiv, de finalizare a celor 58 de apeluri din PNRR”