Marcel Ciolacu, anunţ despre pensii şi salarii de Mica Unire: „Românii nu mai așteaptă de la liderii lor tăieri de panglici și hore”

Premierul Marcel Ciolacu spune că a decis să reducă la maximum timpul alocat festivităţilor oficiale, deoarece românii nu mai aşteaptă de la liderii lor "tăieri de panglici şi hore, ci soluţii concrete şi oneste".

24 ian. 2024, 16:37
Marcel Ciolacu, anunţ despre pensii şi salarii de Mica Unire: „Românii nu mai așteaptă de la liderii lor tăieri de panglici și hore”

Premierul Marcel Ciolacu nu a participat la festivităţile de Ziua Unirii Principatelor Române, organizate la Iaşi, fiind prezent la ceremoniile din Parcul Carol, alături de preşedintele Klaus Iohannis. Şeful Executivului precizează că prioritatea sa din aceaste zile este să găsesc soluţii pentru a corecta inechităţile sociale adunate într-un deceniu.

PENSII 2024 Cât va fi cea mai mică pensie după recalculare. Va fi încasată de sute de mii de pensionari

Premierul Marcel Ciolacu, mesaj pe Facebook pentru români. „Prioritatea mea din aceaste zile este să găsesc #soluții pentru a corecta inechitățile sociale adunate într-un deceniu. De aceea, am decis să reduc la maximum timpul alocat festivităților oficiale și să mi-l dedic întâlnirilor cu reprezentanții tuturor categoriilor sociale care reclamă asemenea nedreptăți.
Ieri, am discutat cu sindicaliștii din domeniul ordinii publice, din poliție și sistemul penitenciar. Astăzi, cu oamenii din sistemul apărării naționale.
Iar, înainte de întâlnirea de mâine cu liderii Sanitas, am vrut să-i ascult pe cei de la baza sistemului sanitar – medici, asistente, infirmiere, brancardieri, personal TESA și să aflu cum văd ei rezolvarea situației din acest domeniu. Pentru asta am fost la Spitalul Universitar din București.

Pensii 2024. Calculează singur ce pensie vei avea. Noua formulă de calcul, explicată în detaliu de şeful Casei de Pensii

În același timp, m-am asigurat că la Guvern se lucrează la finalizarea actelor agreate cu fermierii și transportatorii.
Indiferent cât de complicat va fi, sunt convins că vom găsi, împreună cu liderii responsabili din toate domeniile prioritare ale societății, rezolvări echilibrate la problemele cu care se confruntă.
Cred că românii nu mai așteaptă de la liderii lor tăieri de panglici și hore, ci soluții #concrete și #oneste care să genereze echitate socială!”, a declarat Marcel Ciolacu pe Facebook.

Marcel Ciolacu: Rolul nostru ca lideri politici este, în ciuda viziunilor diferite, de a genera coeziune şi unitate şi nu diviziune socială

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, miercuri, la ceremonia de decorare a Drapelelor de Luptă ale Statului Major al Forţelor Terestre şi Diviziei 2 Infanterie „Getica”, prilejuită de împlinirea a 165 de ani de la Unirea Principatelor Române, că sărbătorind Ziua Unirii, sunt datori să reafirme responsabilitatea faţă de generaţiile viitoare şi să înţeleagă că rolul lor, ca lideri politici, este – în ciuda viziunilor diferite – de a genera coeziune şi unitate şi nu diviziune socială.

”Ne aflăm astăzi la Mormântul Ostaşului Necunoscut într-o zi simbol a istoriei poporului român. O zi care, la 165 de ani distanţă, ne transmite la fel de puternic forţa valorilor care ne definesc ca naţiune. O zi care ne dă ocazia de a onora efortul şi sacrificiile românilor care au luptat pentru idealurile noastre comune: unitate şi suveranitate! În toate momentele de cumpănă ale ţării, poporul român a fost de fiecare dată capabil de eforturi naţionale uriaşe. Când totul părea împotrivă, românii au demonstrat o solidaritate impresionantă în faţa provocărilor şi a ameninţărilor. Au arătat că ştiu să fie uniţi şi determinaţi în realizarea unui interes naţional comun”, a spus Marcel Ciolacu în discurs. Premierul a arătat că ”Unirea, aşa cum au văzut-o înaintaşii noştri, reprezintă simbolul puterii noastre colective, a capacităţii noastre de a depăşi obstacolele şi de a construi, împreună, un viitor mai bun”. ”Datoria noastră este să-i omagiem azi pe cei care au contribuit la realizarea acestui ideal. Oameni obişnuiţi şi lideri luminaţi deopotrivă, care au avut viziunea de a-şi uni forţele pentru binele comun. Sărbătorind Ziua Unirii, suntem însă datori să reafirmăm responsabilitatea noastră faţă de generaţiile viitoare. Şi să înţelegem că rolul nostru, ca lideri politici, este – în ciuda viziunilor diferite – de a genera coeziune şi unitate şi nu diviziune socială”, a afirmat şeful Executivului. ”Trebuie să lucrăm ÎMPREUNĂ tocmai pentru ceea ce ne defineşte ca naţiune, ne păstrează valorile, ne oferă o viaţă mai bună şi un viitor plin de speranţă copiilor noştri! Doar aşa demonstrăm că luptăm pentru România! Îmi doresc ca spiritul acestui loc sacru, Mormântul Ostaşului Necunoscut, să ne inspire şi să ne amintească întotdeauna că, indiferent de provocări, suntem mai puternici atunci când suntem UNIŢI. UNIŢI, într-o ţară stabilă – politic şi economic, în care niciun cetăţean să nu se simtă lăsat în urmă! UNIŢI, într-o Românie respectată pe plan extern, care să-şi apere cu tărie interesele! UNIŢI, putem privi cu încredere spre viitor, conştienţi că putem depăşi orice provocare atunci când suntem solidari! La mulţi ani, dragi români! La mulţi ani, România!”, a afirmat premierul.