Marcel Ciolacu, anunţ important pentru mii de români: „Mă voi duce personal acolo”

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat că va convoca, luni, o ședință extraordinară de Guvern pentru a rezolva situația de la Complexul Energetic Hunedoara.

28 sept. 2023, 11:29
Marcel Ciolacu, anunţ important pentru mii de români: „Mă voi duce personal acolo”

Premierul Marcel Ciolacu a precizat că va efectua, vineri, o vizită pentru a discuta cu oamenii din Valea Jiului. ”Vreau să vă anunț de pe acum că luni vom avea o ședință extraordinară de guvern pentru a rezolva situația de la Complexul Energetic Hunedoara. Este vorba de a proteja locurile de muncă a celor 2.000 de angajați. Mâine mă voi duce personal acolo pentru a-i asigura pe oameni că își pot continua activitatea și că își vor primi salariile în continuare pentru munca depusă”, a anunțat Marcel Ciolacu.

Sondaj INSCOP: PSD se uită în oglinda retrovizoare la celelalte partide. AUR şi PNL, la fotografie!
Proiect important la Marea Neagră. Premierul Marcel Ciolacu spune că Guvernul va da drumul procedurilor de expropriere a terenurilor din zonă pentru ca infrastructura feroviară să fie extinsă la capacitate maxim. În joc sunt mize comerciale de amploare.

Salariul minim, majorare doar pe hârtie. Cât vor lua românii de fapt în plus la leafă, creșterea ajunge tot la stat

Văd că domnul ministru al Transporturilor, Sorin Grindeanu, lucrează în continuare la viteza maximă la un proiect esențial. Este vorba despre „Modernizarea Infrastructurii feroviare din Portul Constanța”. Azi, aprobăm declanșarea procedurii de expropriere. Acest fapt va permite lansarea primelor două etape ale acestei lucrări majore de infrastructură feroviară pentru ca portul Constanța să-și consolideze rolul strategic, mai ales în privința exporturilor de cereale din Ucraina, a spus Ciolacu.

Marcel Ciolacu a venit cu un anunț după ce s-a aflat că salariile angajaților din construcții, agricultură și industrie alimentară ar fi putut scădea în urma introducerii asigurărilor de sănătate pentru toți salariații.
„Calculele prezentate în această dimineață de Ministerul Finanțelor arată că în urma introducerii asigurărilor de sănătate pentru toți angajații, indiferent de domeniul de activitate, salariul minim net al angajaților din construcții, agricultură și industrie alimentară ar fi putut scădea. Cu toții, și mai ales eu, am promis că nu se va întâmpla acest lucru și nu sunt de acord cu acest lucru.

Niciun salariul minim net nu trebuie să scadă, drept urmare am decis să scoatem de pe ordina de zi această ordonanță care vizează aceste categorii. Ministerele de resort vor reanaliza textul. Până atunci toate salariile din construcție, agricultură și industrie alimentară vor rămâne la fel. Cu alte cuvinte vor rămâne neafectate deoarece au încă scutirea la CASS”, a declarat Marcel Ciolacu la începutul ședinței de Guvern.