Marcel Ciolacu anunţă alegeri anticipate „doar în cazul în care această coaliţie nu va mai funcţiona”. Avertisment pentru Iohannis

Preşedintele PSD crede că preşedintele Klaus Iohannis nu-şi va permite să nu nominalizeze premierul PSD. cel mai probabil Marcel Ciolacu, la rotaţia din mai, convenită prin protocol de actuala Coaliţiei

13 nov. 2022, 22:17
Marcel Ciolacu anunţă alegeri anticipate „doar în cazul în care această coaliţie nu va mai funcţiona”. Avertisment pentru Iohannis

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, afirmă, întrebat fiind dacă în interiorul PSD a fost analizat scenariul alegerilor anticipate, că se poate ajunge la alegeri anticipate „doar în cazul în care această coaliţie nu va mai funcţiona”. „Preşedintele României (…) nu cred că de această dată nu va desemna persoana pe care o va hotărî Partidul Social Democrat”, spune liderul social-democrat.

Marcel Ciolacu cere demisia lui Nicuşor Dan: „Tu te interesezi de căldura bucureştenilor pe 10 noiembrie? Tu în noiembrie te trezeşti?”

”Alegerile anticipate cred că vor fi doar în cazul în care această coaliţie nu va mai funcţiona. Eu nu mai văd altă construcţie politică care să ducă la o stabilitate politică necesară într-o asemenea perioadă. Eu cred că suntem nişte oameni politici serioşi, care ne vom respecta cuvântul dat şi rotaţia va avea loc în luna mai. Preşedintele României are atribuţiile de a desemna primul ministrul, dar în momentul în care există un acord public, de altfel, pe care sunt ferm convins că îl ştie şi preşedintele României, că în luna mai se va face această rotaţie, nu cred că de această dată nu va desemna persoana pe care o va hotărî Partidul Social Democrat”, a declarat Marcel Ciolacu duminică seară, la Antena 3.

El a precizat că şeful statului „nu avea atribuţii să hotărască” ce trec liderii celor trei partide care formează coaliţia în protocolul prin care a fost formată coaliţia.

Întrebat ce se va întâmpla dacă preşedintele va refuza să desemneze pentru funcţia de premier persoana propusă de PSD, liderul social-democrat răspunde: ”Părerea mea că în acel moment România va intra într-o zonă de instabilitate politică şi vom merge la alegeri anticipate”.

Marcel Ciolacu: „Va fi o anvelopă de 15% pentru majorarea pensiilor. Nu pentru toţi la fel!”

Liderul PSD a reafirmat că are „o comunicare foarte bună” cu premierul Nicolae Ciucă atât pe zona legislativă cât şi în privinţa celei executive.

Totodată, a mai precizat social-democratul, această coaliţie de guvernare trebuie să funcţioneze până în 2024. „România trebuie guvernată şi ne-am asumat acest lucru şi eu cred cu toată tăria că aceast coaliţie trebuie să funcţioenze cel puţin până în 2024 în contextul internaţional”, a precizat Ciolacu.