Marcel Ciolacu anunță că demisionează de la conducerea PSD. Care este condiția care va duce la plecarea premierului

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, le-a spus membrilor partidului care au participat, sâmbătă, la conferinţa de alegeri a conducerii organizaţiei judeţene Satu Mare, că dacă PSD nu câştigă toate cele patru rânduri de alegeri de anul acesta, va pleca din fruntea partidului.

27 ian. 2024, 20:51
Marcel Ciolacu anunță că demisionează de la conducerea PSD. Care este condiția care va duce la plecarea premierului
Marcel Ciolacu anunță că demisionează de la conducerea PSD. Care este condiția care va duce la plecarea premierului

Marcel Ciolacu susține că şi-ar dori să nu fie exclus din partid şi dă asigurări că nu îşi va înfiinţa altă formaţiune politică dacă acest lucru se va întâmppla, totuși, aşa cum au făcut unii dintre predecesorii săi.

Citește și: Marcel Ciolacu, despre legătura dintre poporul român și cel ucrainean. ”Pe teritoriul Ucrainei se vorbeşte limba românească şi nu limba moldovenească”

Marcel Ciolacu anunță că demisionează de la conducerea PSD dacă nu câștigă la alegeri

Prim-ministrul își asumă o eventuală demisie în cazul în care partidul pe care îl conduce nu va câștiga toate cele patru rânduri de alegeri din 2024.

Este un an provocator anul 2024. Un an unde categoric că îmi doresc ca PSD să câştige toate rândurile de alegeri. Categoric, că dacă nu le câştigăm, plec acasă. La un moment dat, toate funcţiile sunt vremelnice, durează mai puţin sau mai lung. Eu, Marcel Ciolacu nu aş fi realizat nimic şi nu aş fi stat în fruntea partidului peste trei ani de zile dacă nu aş fi avut cea mai bună echipă din istoria PSD. Ăsta este adevărul. Asta este politica! Nu ne trebuie niciun consilier care să ne spună când e momentul să faci pasul, lateral sau înapoi. Cu adevărat, mi-aş dori să nu mă excludeţi, fiindcă eu am înţeles aceste reguli, dar sunt nişte reguli care ţin de bun simţ. Nu există liderul maxim, s-au dus acele poveşti! PSD a fost puternic în momentul în care a avut echipe puternice”, a adăugat Marcel Ciolacu sâmbătă, la Satu Mare.

Afirmaţia a fost făcută după ce Marcel Ciolacu a spus că nu îşi va înfiinţa alt partid dacă va fi dat afară din PSD.

Am promis că nu am să-mi fac un partid după ce colegii mei or să mă excludă din partid, fiindcă, de obicei, aşa facem cu preşedinţii partidului. Dar eu o să mă ţin tare şi îmi pun speranţele în Lucian Romaşcanu că o să mă ţină măcar preşedinte de onoare la Buzău”, a mai spus premierul.

Citește și: Marcel Ciolacu ironizează PNL: „Cea mai mare reuşită a mea şi a Guvernului este intrarea parţială în Schengen. Dar până la a se lăuda toată lumea cu realizarea asta e drum lung”