Marcel Ciolacu anunţă când va fi aprobat certificatul verde: „Eu cred că trebuie să ne înţelegem şi acest proiect să fie adoptat”

Preşedintele PSD şi al Camerei Deputaţilor a declarat luni că proiectul de lege privind certificatul verde este încă dezbătut în coaliţie şi că speră ca cele trei partide să se înţeleagă cât mai repede.

13 dec. 2021, 16:33
Marcel Ciolacu anunţă când va fi aprobat certificatul verde: „Eu cred că trebuie să ne înţelegem şi acest proiect să fie adoptat”

Marcel Ciolacu apreciază că, dacă PNL, PSD şi UDMR se înţeleg în privinţa formei legii, odată ajuns proiectul în Parlament va fi votat de urgenţă, astfel că certificatul verde ar putea fi implementat înainte de Sărbători.

„Dacă se va veni cu proiectul promovat în coaliție, eu sunt convins că acest certificat ”Stop Covid”, atunci va fi adoptat în Parlament. Cred că ar trebui să ne înțelegem și acest proiect să fie adoptat”, a spus Marcel Ciolacu.

Ciolacu a precizat faptul că va exista o discuție în acest sens la nivelul coaliției de guvernare.

Medicul Alexandru Rafila, ministrul Sănătăţii, a vorbit duminică, la rândul său, despre introducerea certificatului verde COVID-19 în România, care ar putea cuprinde şi opţiunea testării deoarece „trebuie să le dăm oamenilor alternative până se vaccinează”.

Citeşte şi: Şedinţă a Coaliţiei PSD – PNL – UDMR. Ciolacu, despre bugetul pe 2022: Va fi adoptat până pe 24 decembrie, ori la sfârşitul lui ianuarie într-o sesiune extraordinară a Parlamentului

„Nu m-a supărat (referitor la criticile lui Cîțu – n.r.). Am fost puţin contrariat de afirmaţiile făcute de el. Mă aşteptam la discuţii, sugestii de modificare şi nu credeam că e nevoie de o intervenţie în spaţiul public, mai ales că exista o decizie la nivelul Guvernului că era nevoie că avem o primă formă a unui astfel de document pe care să îl îmbunătăţim şi să putem să îl aducem în Parlament.

Dacă se va ajunge în situaţia în care certificatul verde să fie necesar pentru o perioadă de timp, până se definitivează vaccinarea, tot trebuie să îi dai o alternativă omului pentru intervalul de timp de la decizia de a se vaccina şi până când obţine certificatul. Mi se pare de bun simţ aceasta posibilitate”, a afirmat Alexandru Rafila, conform Realitatea.net.

Citeşte şi: Florin Cîţu: Nu la coaliţie se face bugetul. Există resurse şi capacitate în Guvern. Dacă e nevoie, Parlamentul lucrează şi după 25 decembrie