Marcel Ciolacu anunţă în ce condiţii PSD ar face alianţă cu PNL

Marcel Ciolacu a anunţat, marţi, că ar fi posibilă o alianţă PSD-PNL doar dacă era o propunere de guvern de uniune naţională. În alte condiţii, liderul social-democrat exclude cu vehemenţă un astfel de parteneriat.

08 dec. 2020, 13:46
Marcel Ciolacu anunţă în ce condiţii PSD ar face alianţă cu PNL

Marcel Ciolacu a declarat că PSD nu va face o alianţă cu PNL  pentru formarea majorităţii în Parlament.

„Din punctul nostru de vedere, nu. Ar fi fost posibilă dacă era o propunere de guvern de uniune naţională şi să depăşim această perioadă de pandemie.

Haideţi să aşteptăm rezultatele oficiale, cred că preşedintele va ţine cont de spiritul Constituţiei, vom fi primul partid invitat şi o să începem neogicerea”, a spus Marcel Ciolacu, marţi, într-o intervenţie telefonică, la Antena 3.

Marcel Ciolacu: PSD nu va vota niciun prim-ministru şi nicio formulă guvernamentală din care nu face parte

Liderul PSD a precizat că partidul din care face parte nu va vota niciun premier şi nicio formulă guvernamentală din care nu ar face parte.

Dacă ţinem cont de votul de duminică al românilor, preşedintele ar trebui să cheme PSD, după cum se prefigurează, partidul cu cele mai multe mandate de parlamentar, şi să ia act de propunerea PSD, în persoana domnului Rafila.

PSD nu va vota absolut niciun prim-ministru şi nicio formulă guvernamentală din care nu ar face parte.

Din punctul nostru de vedere, domhul Rafila este cea mai buna persoană, cea mai competentă pentru a ocupa funcţia de premier în aceste vremuri complicate prin care trece România”, a mai precizat liderul PSD.

Citeşte şi Mesajul lui Ciolacu, după victoria PSD: „Românii i-au transmis clar lui Iohannis că nu mai poate continua cu un guvern de politruci care au eşuat în gestionarea pandemiei”

Referitor la o posibilă suspendare a preşedintelui Klaus Iohannis, liderul PSD a explicat că un astfel de demers nu este oportun într-o asemenea criză.

Nu cred că e oportun un astfel de demers, într-o asemenea criză, să demarăm suspendarea preşedintelui, vă daţi seama ce s-ar întâmpla să nu mai avem nici preşedinte. Poate facem şi alegeri anticipate.

Guvern interimar avem, afară a început să ningă, avem ATI toate pline, nu avem buget pe anul viitor, îl avem pe Cîţu care împrumută zilnic miliarde, nu ştim pentru ce”, a spus preşedintele PSD.