Marcel Ciolacu anunţă moţiunea de cenzură: „Avem 202 semnături şi urmează să negociem cu ceilalţi lideri politici”

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a intervenit în direct luni la România TV şi a anunţat că partidul său încearcă să grăbească procedurile pentru depunerea unei moţiuni de cenzură împotriva guvernului PNL, pentru că, potrivit lui Ciolacu, executivul a gestionat dezastruos criza pandemiei de COVID 19.

RomaniaTV.net
27 iul. 2020, 15:45
Marcel Ciolacu anunţă moţiunea de cenzură: „Avem 202 semnături şi urmează să negociem cu ceilalţi lideri politici”

„In primul rand, guvernul a scapat situastia de sub control. Nu stiu ce lauda Iohannis, poate faptul ca suntem izolati de Europa.

Romanii nu mai respecta regulile, pentru ca este o comunicare defectuoasa si guvernul nu a respectat parlamentul. Apoi mai sunt chefurile lui Orban si Rares Bogdan si ministrului Costel Alexe.

Eu nu am vazut niciun indemn al vreunui lider politic din PSD de a nu se respecta regulile. Un lucru e clar, responsabilitatea este a guvernului si trebuie sa-si asume guvernarea. Daca nu pot sa lupte cu pandemia, sa deschida scoli si sa faca alegeri, atunci sa plece.

Unde sunt mastile gratuite promise populatiei, unde sunt tabletele promise elevilor si profesorilor?”, a întrebat preşedintele interimar al PSD.

Întrebat dacă şi când va iniţia moţiunea de cenzură împotriva guvernului Orban, Ciolacu a explicat ce paşi s-au făcut şi ce urmează.

„Am anuntat ca avem 202 semnaturi stranse de liderii de la Camera si Senat si urmeaza sa avem negocieri cu ceilalti lideri politici. Noi am avut or etinere sa nu depunem aceasta motiune, pentru a nu crea un haos mai mare, dar acest guvern e cel mai mare haos politic post-decembrist. Nu cred ca e nimeni inconstient sa pastreze acest guvern.

Eu respect constitutia. Prerogativa desemnarii unui alt premier este a presedintelui, daca motiunea trece. Dar eu cred ca vede si domnul preşedinte in ce situatie ne aflam, avem un milion de someri. As vrea sa vad si eu un exemplu din acest plan economic, nu doar vom face. Placa asta ni se pune de un an de zile si e absolut nimic.

Trebuie sa fie carantinate si izolate judete intregi, pana sa ne trezim?

Nu e responsabilitatea parlamentului si opozitiei sa combata pandemia, el creaza cadrul legislativ.

Guvernul este cazul sa isi asume guvernarea, nu sa injure PSD. Si Iohannis trebuie sa-si asume esecul acestui guvern, guvernu sau. Sa ne asezam la masa si sa gasim solutii. Noi nu avem niciun fel de informare din partea guvernului Orban, nici eu, nici domnul Cazanciuc. Primul ministru trebuie sa vina in parlament si sa spuna clar daca se fac alegeri, daca se deschid scoli si ce facem mai departe.

Ei se joaca total politic cu aceasta pandemie si am vazut ce se intampla, in primul rand pe litoral, unde nimeni nu respecta regulile, indreptatit pana la urma, pentru ca guvernul nu mai are nici un fel de credibilitate.

E momentul ca preşedintele Iohannis sa cheme liderii politici si sa ia masurile care se impun, daca vrem sa vorbim de o Românie normala”, a declarat Mrcel Ciolacu.