Marcel Ciolacu anunţă o nouă discuţie în Coaliţie pentru măsuri fiscale: Nu se va mări niciun impozit, nu vor fi introduse impozite noi, se va lucra pe ce ne-am asumat în PNRR

Şeful Executivului a anunţat miercuri o nouă discuţie cu miniştrii şi Nicolae Ciucă, vineri, pe măsurile fiscale, e precizând că săptămâna următoare încep să ia decizii.

05 iul. 2023, 15:11
Marcel Ciolacu anunţă o nouă discuţie în Coaliţie pentru măsuri fiscale: Nu se va mări niciun impozit, nu vor fi introduse impozite noi, se va lucra pe ce ne-am asumat în PNRR

Marcel Ciolacu a dat asigurări că nu se va mări niciun impozit, nu vor fi introduse impozite noi, ci se va lucra exact pe ceea ce şi-au asumat în PNRR.

”Am avut până acum două sau trei întâlniri, este evident că trebuie luate anumite măsuri nu numai de reducere şi în ceea ce priveşte veniturile, lucrul acesta se ştia încă din luna mai, în urma avertismentului venit de la Comisia Europeană. Cred că vineri vom avea iarăşi o discuţie cu fostul ministru al Finanţelor, cu actualul ministru şi cu preşedintele Senatului iar în zilele următoare, săptămâna următoare începem să luăm decizii”, a spus premierul Marcel Ciolacu, la Berlin.

Premierul Ciolacu anunţă de când se vor vedea în preţuri plafonările adaosurilor la alimente de bază: „Din luna august, sunt sigur”
”Nu se va mări niciun impozit, nu vor fi introduse impozite noi, se va lucra exact pe ceea ce ne-am asumat în acest moment, nu eu, Marcel Ciolacu şi nici PSD nu am contribuit la proiectul PNRR dar este un lucru asumat de către statul român şi vom încerca să scoatem cât mai mult din excepţii”, a arătat premierul., Marcel Ciolacu a precizat că avem un jalon de îndeplinit, asumat în PNRR.

”Există excepţii la trei categorii, la IT este o scutire pe profit şi la construcţii şi agricultură, unde sunt excepţii şi pe CASS şi impozitele pe profit. Aici o să avem o discuţie, pe venit”, a mai spus şeful Executivului.

Premierul a mai afirmat că vor lua toate măsurile care se impun pentru a ne încadra în deficitul de 4,4, asumat de către statul român.

Marcel Ciolacu, întâlnire cu reprezentanţii mediului de afaceri, în a doua zi a vizitei oficiale în Germania:  Ne dorim să reducem cât mai mult din deficitul comercial

Premierul Marcel Ciolacu a avut, miercuri, o întâlnire cu reprezentanţii mediului de afaceri, în a doua zi a vizitei oficiale în Germania, în care a prezentat proiectele Guvernului şi unde doresc să consolideze relaţia economică. Ne dorim să reducem cât mai mult din deficitul comercial dintre cele două ţări, a spus premierul.

EXCLUSIV | Marcel Ciolacu aruncă bomba! Motivul pentru care i-a cerut lui Olaf Scholz 4000 de soldați germani:„Singurul port important la Marea Neagră în acest moment a rămas portul Constanța”
Premierul a precizat că a avut o întâlnire cu reprezentanţii mediului de afaceri de la Berlin, pentru a trasa liniile importante din viitorul plan de acţiune dintre România şi Germania. ”Am prezentat proiectele Guvernului şi unde dorim să consolidăm relaţia economică. Ne dorim foarte mult să reducem cât mai mult din deficitul comercial dintre Germania şi România şi să avem o prezenţă consistentă a investitorilor germani pe teritoriul României, mai ales în zona de producţie, atât a materialelor de construcţii cât şi a produselor alimentare”, a spus premierul.

Marcel Ciolacu a arătat că este o viziune comună şi cu mediul de afaceri în ceea ce priveşte politica la nivelul Comisiei Europene. ”O să urmeze şi o discuţie cu oamenii de afaceri din domeniul militar”, a spus Ciolacu. Şeful Executivului a mai spus că la întâlnire a participat un retailer important din România, Lidl.

”Am avut discuţii aplicate mai ales în zona de a se procesa cât mai multe produse alimentare în România, astfel încât preţurile să scadă mai mult. Este normal că dacă se vor produce în România vor fi şi mai ieftine”, a explicat premierul. Ciolacu a menţionat că întâlnirea de astăzi este premergătoare forumului din luna septembrie, care va fi organizat de Camera de Comerţ Româno-Germană, tot la Berlin.

”Mă bucur că am pornit aceste discuţii având deja în faţă o perspectivă de două luni de zile pentru a pune la punct toate viitoarele investiţii iar forumul din septembrie să fie cât se poate de concret”, a mai arătat el.