Marcel Ciolacu anunţă public moţiunea: „Un haos mai mare nu poate crea nici PSD, nici opoziţia”

Marcel Ciolacu a ieşit joi, după şedinţa CExN a PSD, într-o scurtă conferinţă de presă, pentru a anunţa că social-democraţii au hotărât depunerea unei moţiuni de cenzură împotriva guvernului Orban în cursul lunii august.

RomaniaTV.net
30 iul. 2020, 13:41
Marcel Ciolacu anunţă public moţiunea: „Un haos mai mare nu poate crea nici PSD, nici opoziţia”

„Un haos mai mare nu poate fi creat nici macar de catre PSD sau opozitie, de aceea am decis depunerea unei motiuni de cenzura in luna august. De asemenea, astept ca domnul Orban sa vina in parlament si sa spuna daca poate sa deschida scolile si sa organizeze alegeri în luna septembrie. Este responsabilitatea lui, a guvernului si, implicit, a lui Klaus Iohannis, pentru ca stim ca toate deciziile se iau la Cotroceni.”, a declarat azi preşedintele interimar al PSD.

Intrebat daca PSD are voturile necesare din partea altor partide de opozitie pentru a trece motiunea, acesta a raspuns afirmativ.

„Daca nu am avea voturile, nu am initia motiunea, pentru ca, desi preşedintele Iohannis sustine ca PSD are majoritatea în parlament, minte, PSD nu are majoritate”, a raspuns Marcel Ciolacu.

În debutul conferinţei de presă, Ciolacu a răspuns şi acuzaţiilor preşedintelui Iohannis la adresa PSD, conform cărora social-democraţii ar fi creat cu bună ştiinţă o criză medicală şi ar fi vinovaţi de moartea a sute de români.

„Este inadmisibilă abordarea preşedintelui Klaus Iohannis, e sub deminitatea funcţiei publice pe care vremelnic o deţine. Înţeleg problema preşedintleui după pierderea controlului de către Guvernul său asupra pandemiei şi a crizei economice. Ceea ce nu înţeleg e obsesia lui Iohannis de a găsi vinovaţi în altă parte. Disperarea cu care atacă PSD confirmă faptul că Guvernul său a pierdut controlul total în gestionarea pandemiei şi a crizei economice. Acesta e rezultatul unei guvernări interesate doar de alegeri, de furat, cum reiese mai nou şi din controlul Curţii de Conturi şi în a împărţii funcţii publice. Avem de a face cu un Guvern cu o credibilitate zero. De aceea am hotărât depunerea în luna august a unei moţiuni de cenzură. Aştept de la premier să vină în faţa Parlamentului şi să răspundă dacă poate organiza alegeri şi poate deschide şcolile în siguranţă în luna septembrie. E responsabilitatea exclusivă a premierului şi implicit a lui Iohannis, deoarece toate deciziile sunt luate la Cotroceni”, a declarat preşedintele PSD.

Citeşte şi: Klaus Iohannis: „PSD-ul a creat intenţionat o criză sanitară ca să critice Guvernul! Pentru PSD nu contează că sute de români au murit”