Marcel Ciolacu anunță ziua judecății pentru Cîțu: „Au împins o ură și au radicalizat o societate. Vom vota orice moțiune”

Marcel Ciolacu a declarat în cadrul unui interviu la Realitatea Plus că situația actuală de criză, în care se află România, a fost cauzată de Iohannis care a adus la putere "o coaliție a perdanților".

30 sept. 2021, 21:48
Marcel Ciolacu anunță ziua judecății pentru Cîțu: „Au împins o ură și au radicalizat o societate. Vom vota orice moțiune”

Marcel Ciolacu

, președintele PSD, a vorbit cadrul emisiunii „Legile Puterii” de la Realitatea Plus despre situația actuală de criză în care se află România și despre eventualele soluții.

Liderul PSD consideră că prima măsură ce trebuie luată este votarea moțiunii de cenzură pentru demiterea prim-ministrului Florin Cîțu.

Ciolacu susține că principalul responsabil pentru contextul dezastruos în care se zbate țara noastră este președintele Iohannis care a pus la guvernare „o coaliție a perdanților”.

„Dacă vrem să fim corecți PSD a câștigat alegerile. Am făcut o propunere de prim-ministru pentru pima dată în istoria partidului o altă persoană decât președintele partidului, la acel moment era vorba de pandemie si evident că urma o criza economică, președintele Iohannis a considerat că trebuie încălcat spiritul constituției și a făcut un guvern din cei care au pierdut și evident că s-a ajuns aici pentru că nu există respectul pentru învingători. Ei sunt total nepregătiți pentru guvernare, au confundă țipatul la TV sau lozincile care hrăneau o parte din populație au împins o ură și au radicalizat o societate și efectele în egală măsură le plătim cu toții.”, a declarat liderul PSD.

Marcel Ciolacu: „Suntem pe primul loc la mortalitate în UE”

Marcel Ciolacu consideră că România a stagnat și că nimeni din clasa politică nu mai demarează inițiative pentru spațiul Schengen sau în privința monedei unice.

„De la ultimul președinte de stângă mult hulitul Ion Iliescu, România nu a făcut niciun pas, nimeni nu mai vorbește de Schengen, nu mai vorbește de moneda unică, toata lumea vorbește de ce se intamplă la moțiune. A venit valul patru toata lumea stia ca veni acest val 4 si suntem pe primul loc la mortalitate în UE.

88% dintre bolnavii de cancer au decedat, statistic, este cel mai mare procent din Europa, când era PSD-ul la guvernare acest procent era de 20%.”, a explicat președintele PSD.

Ciolacu a mai vorbit despre motivul care a determinat PSD-ul să nu mai depună moțiune de cenzură.

„PSD a fost primul partid care a făcut un text al moțiunii, l-am transmis și la presă si celorlalți lideri politici Barna și George Simion. În timp ce așteptam răspunsul lor, ei au găsit de cuviință ca fără să ne anunțe să depună moțiune de cenzură din acel moment nu mai avea rost ca și PSD -ul să mai depună o moțiune, iar eu am repetat de multe ori că vom vota orice moțiune. În momentul în care a fost atacată la CCR, am zis că așteptăm decizia CCR-ului, imediat depunem moțiune, daca nu este vom vota moțiunea lor.”, a declarat liderul PSD.

Ciolacu despre blatul cu PNL: „Nu mai avem exemple de urmat”

Liderul PSD a răspuns întrebărilor privire la un eventual blat cu PNL. Ciolacu a mai afirmat că la momentul de față, România se află într-o criză profundă la toate nivelurile la care contribuie și declanșarea valului 4 a pandemiei de Covid-19, iar vinovatul moral este președintele Iohannis.

Marcel Ciolacu consideră că o eventuală suspendare a lui Klaus Iohannis din funcția de șef de stat ar adânci criza politică în care se zbate la acest moment România.

„În acest moment Cîțu spune ca avem blat cu USR-ul, noi am avut blat cu românii, am venit cu legea consumatorului vulnerabil și am atras atenția ca va fi dezastru daca nu se organizează în ceea ce privește valul 4.

Autorul moral a tot ce întâmplă în acest moment este Iohannis, care a decis să fie această coaliție a perdanților. Nu mai avem exemple de urmat.

În acest moment avem o criză sanitară profundă, vârful va fi peste două săptămâni, avem o criza economică evidentă, avem o criză politică declanșată de USR. În primul rând, ca să suspenzi un președinte trebuie să ai o majoritate pentru așa ceva. Eu am spus PSD-ul este de acord daca dnul. Orban si dnul. Barna hotărăsc să pornească un demers de suspendare a președintelui.”, a declarat Ciolacu.

Președintele PSD a mai vorbit despre propunerea lui Vasile Dîncu, cât și despre o eventuală susținere a lui Bode și a lui Ciucă.

„Dnul Dîncu a venit ca o propunere de la mai multe consilii județene. Este un om respectat care a  venit cu un proiect pentru consiliul național. Politicile publice așteptate de români ar trebui urgentate.  După ce marți va trece moțiunea vom merge la Cotroceni cu propuneri anticipate. Este exclus ca PSD-ul să votezez un guvern minoritar.” a menționat Ciolacu.

„Prima urgență era să moară cât mai puțini români. Nu există să nu aibă medicamente când tu știi că vine valul 4. În plan economic daca nu se iau măsuri urgente totul este în lanț scumpirea la energie elctrica la combustibil vor duce la sumpiri în masă la tot. Marile scumpiri de energie influențează industria românească, immm-urile. Restul statelor au luat măsuri. Avem un deficit de 20% față de anul trecut, acest fapt se va adânci și se va răsfrânge pe schimbul valutar, raportul leu-euro, toate acestea vor veni cu alte scmumpiri. Când nu ești competitiv, dai si faliment și rămâi și fără muncă, gigacaloria se va scumpi. ”

„Algerile anticipate sunt un exercițiu democratic. Singura execepție este România. Sunt ferm convins că după ce va cădea Cîțu, președintele Iohannis va veni cu propunere de prim-ministru.”