Marcel Ciolacu îi spulberă orice şansă lui Florin Cîţu. „Este exclus ca PSD să voteze un guvern minoritar, decât dacă mergem la anticipate”

Preşedintele PSD a declarat, joi, în Parlament, că este exclus ca social-democraţii să mai voteze un Guvern minoritar, aşa cum au procedat în momentul în care au susţinut Executivul condus de Ludovic Orban.

30 sept. 2021, 16:33
Marcel Ciolacu îi spulberă orice şansă lui Florin Cîţu. „Este exclus ca PSD să voteze un guvern minoritar, decât dacă mergem la anticipate”

Marcel Ciolacu a dat de înţeles că vrea o înţelegere politică „inclusiv cu preşedintele României” pentru declanşarea alegerilor anticipate, luând în calcul ca Guvernul să fie condus până atunci de tehnocraţi.

„Am văzut cum un gest politic asumat mai ales de către mine a fost transformat într-o armă politică împotriva nu numai a PSD-ului, ci a întregului popor român. Să nu uităm guvernarea la fel de dezastruoasă a domnului Orban, când noi am considerat că trebuie să fim responsabili şi momentul dificil prin care trece România, trebuie cu seriozitate văzut şi în acel context.

Mie nu-mi pare rău de acel gest, dar de această dată este exclus ca PSD să voteze un guvern minoritar sau în altă formulă, decât dacă vom merge la alegeri anticipate. Facem o înţelegere politică inclusiv cu preşedintele României că vom face alegeri anticipate şi până atunci România va fi condusă de către un guvern de tehnocraţi”, a declarat Ciolacu, înaintea citirii moțiunii de cenzură, potrivit Hotnews.

Citeşte şi: Adrian Năstase și Miron Mitrea nu mai sunt cetățeni de onoare ai Craiovei. Li s-a retras titlul

Liderul PSD a reiterat că este exclus ca PSD să voteze un Guvern minoritar care să aibă în frunte „orice prim-ministru politic”. În schimb, Marcel Ciolacu ia un calcul un acord cu toate forţele politice, inclusiv cu preşedintele Klaus Iohannis, până la declanşarea alegerilor anticipate.

„Este exclus să votăm un guvern minoritar, condus de orice prim-ministru politic. Până la alegeri anticipate suntem de acord să facem un acord cu toate forţele politice, inclusiv cu preşedintele României, că vrem cu toţii alegerii anticipate şi atunci poate să vină un Guvern tehnocrat”, a susţinut Ciolacu, conform sursei citate.

Marcel Ciolacu îi spulberă orice şansă lui Florin Cîţu. Cum se poate ajunge la declanşarea alegerilor anticipate

De asemenea, Marcel Ciolacu a explicat şi care este sunt paşii pentru a se ajunge la alegeri anticipate.

„Cad două guverne şi pe urmă acceptăm un guvern minoritar care, pe baza unui acord făcut şi cu preşedintele, să facă anticipate. După două guverne, scrie în Constituţie că poate preşedintele să dizolve Parlamentul. Este perfect constituţional ceea ce v-am spus. Două guverne vor cădea, se vine cu o echipă şi cu o asumare politică, un acord cu preşedintele că în martie vor fi alegeri”, a conchis Ciolacu.

Moţiunea de cenzură PSD, dezbătută săptămâna viitoare, cu ajutorul PNL

Declaraţiile lui Marcel Ciolacu vin în contextul în care PSD a depus la începutul săptămânii o moţiune de cenzură împotriva Guvernului Cîţu. Social-democraţii au reuşit cu ajutorul PNL să stabilească un calendar de dezbatere şi vot al moţiunii, cu toate că moţiunea USR PLUS şi AUR avea prioritate depunerii, notează sursa citată.

Citeşte şi: Guvernul Cîţu creşte salariul minim pe economie înainte de moţiunea de cenzură. Anunţul de ultimă oră făcut de ministrul Muncii