Marcel Ciolacu apără introducerea religiei ca materie opțională de BAC: „Nu poți să impui un progresism forțat în România! Duce la extremism și antagonizare” | EXCLUSIV

Marcel Ciolacu s-a arătat revoltat de campania de denigrare a Bisericii Ortodoxe Române (BOR), organizată de „progresiști", în România. Președintele PSD este de acord ca religia să fie introdusă ca materie de BAC, opțională.

26 mart. 2023, 20:50
Marcel Ciolacu apără introducerea religiei ca materie opțională de BAC: „Nu poți să impui un progresism forțat în România! Duce la extremism și antagonizare” | EXCLUSIV

Președintele Camerei Deputaților s-a dezlănțuit duminică seara, în direct la România în emisiunea lui Victor Ciutacu.

„Cultele au înțeles că trebuie să fie unite într-o astfel de abordare. Cultele au propus un opțional, deci nu obligatoriu. Și sportul e opțional, ca materie de BAC. Nu vorbim despre religie în sensul să fii habotnic, ci vorbim despre istoria religiilor la BAC. Eu nu pot să intru în bășcălia cu ‘ce faci, pupați moaștele?’. Dacă toate cultele au găsit că pot face un opțional… 

 

Marcel Ciolacu: „Ce studii de impact să faci la principiile creștine, vechi de mii de ani? Religia aduce cunoaștere, nu supunere”

 

Ce studii de impact să faci la principiile creștine, vechi de mii de ani? Religia aduce cunoaștere, nu supunere. Nu trebuie să fii habotnic dacă înveți istoria religiilor. Despre ce vorbim? 

Eu am trăit în comunism, nu poate să-mi mai impună nimeni nimic. Ca să impui unui stat în România, după 50 de ani, să impui un progresism forțat, peste ceea ce tu simți și crezi, nu duci la nimic, ci la extremism, la antagonizare. Nu știu ce-și doresc ei, că nu vor putea să schimbe România”, a declarat Marcel Ciolacu, la România TV.

 

Cine sunt criticii religiei

 

Printre cei mai aspri critici ai religiei se numără controversatul CTP, care a avut o reacție halucinantă.

„De ce se vâră în forță religia pe gâtul elevilor prin legile Educației? De ce s-a ivit ideea religiei ca materie de examen la Bacalaureat? De ce Guvernul, prin trimisa lui Iohannis la Ministerul Educației, vrea ca tinerii să învețe nu despre religie, ci religia ca disciplină cu valoare de adevăr, cum e matematica, și care să fie pusă în practică?

De ce vor asta cultele religioase, în frunte cu BOR, e limpede dacă gândești rațional: ca să-și asigure noi generații de clienți, fără de care Godporația ar da faliment, ca orice companie de băuturi carbogazoase”, a scris CTP – vezi AICI continuarea.