Marcel Ciolacu are COVID. Întâlnirea cu Maia Sandu a fost anulată

Marcel Ciolacu a fost testat pozitiv la COVID-19. Liderul PSD urma să se întâlnească vineri cu Maia Sandu, preşedintele Republicii Moldova, însă întrevederea a fost anulată.

29 iul. 2022, 13:16
Marcel Ciolacu are COVID. Întâlnirea cu Maia Sandu a fost anulată

Marcel Ciolacu, preşedintele Camerei Deputaţilor, s-a infectat cu COVID-19, în condiţiile în care România a înregistrat aproape 9.000 de cazuri în ultimele 24 de ore. Liderul PSD se află în izolare, au precizat surse politice citate de News.ro. Politicianul se simte bine şi a aflat că este infectat în urma unui test pe care l-a făcut.

În urmă cu două zile, liderul social-democrat a participat la conferințele TSD, organizaţia de tineret a PSD, în Dâmboviţa. Din imaginile publicate pe pagina de Facebook a PSD reiese că Marcel Ciolacu nu a purtat mască în momentul în care a susţinut un discurs într-o sală de conferinţe în care s-au aflat sute de persoane.

Citeşte şi: Bilanţ coronavirus 29 iulie 2022. Aproape 9.000 de noi cazuri COVID-19 în 24 de ore. Incidenţa în Bucureşti a ajuns la 8,31 la mie

La începutul anului, Marcel Ciolacu a intrat în izolare la Buzău, după ce s-a întâlnit cu ministrul Culturii, Lucian Romaşcanu, depistat cu COVID.

În noiembrie 2021, Marcel Ciolacu a dezvăluit că mai mulţi membri ai familiei sale au fost infectaţi cu Covid şi că au luat antivirale de la o doamnă care le aducea din Moldova.

„Eu… am avut toţi nepoţi, iubitele nepoţilor, au avut toţi COVID, frate-miu, cumnata… Iertaţi-mă, am cumpărat antivirale de la o doamnă care le aducea din Moldova. E inacceptabil aşa ceva! Să cumperi antivirale de la tarabă! Nu ştii, nu ai niciun control dacă ele sunt contrafăcute sau sunt adevărate”, a declarat Marcel Ciolacu, la România TV.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu a dezvăluit că mulţi din familia lui au făcut Covid. „Au cumpărat antivirale de la o doamnă care le aducea din Moldova”

În octombrie 2021, Marcel Ciolacu a anunțat că s-a vaccinat cu doza a treia de ser anti-coronavirus. Liderul PSD și mai mulți parlamentari ai formațiunii au mers la vaccinare după ce a avut loc în Parlamentul votul de încredere pentru Guvernul Cioloș 2. „Vă îndemn pe toți să vă vaccinați și să vă testați la cea mai mică suspiciune”, a spus atunci șeful PSD.

Citeşte şi: Maia Sandu, în România. Preşedintele Moldovei a intrat la discuţii cu Klaus Iohannis

Alexandru Rafila a făcut noi recomandări românilor pentru a preveni transmiterea Covid. Masca de protecție ar trebui purtată de toată lumea, inclusiv de vârstnici, în spațiile închise aglomerate, spune ministrul Sănătății.

Victor Ciutacu, moderatorul emisiunii „Punctul Culminant” de la România TV, l-a întrebat pe ministrul Sănătății de ce nu susține recomandarea OMS, ca oamenii să-și facă doza a patra de vaccin. Alexandru Rafila le-a recomandat celor vaccinați deja cu trei doze să aștepte până în toamnă ca să-și facă doza a patra.

„Noi avem două situații diferite față de alte țări. Proporția de persoane care și-au făcut doza a treia, care e destul de mică în România. Doar 2.700.000 de persoane s-au vaccinat cu doza a treia. În alte țări procentul e mult mai mare, reprezintă 70-80% din populație. Pentru cei care au trei doze sau cei care vor să-și facă doza a treia, o variantă updatată a vaccinului care să oprească transmiterea e un lucru bun. Eu aș vrea ca în toamnă să avem o campanie de vaccinare de succes. Dacă cineva se vaccinează acum cu doza a patra nu o să se mai poată vaccina în toamnă cu o doză suplimentară. Și atunci cred că, din punct de vedere al sănătății publice, sigur, aceasta e opinia mea, o administrare a unei a patra doze cu un vaccin updatat, e mai eficientă decât administrarea unei doze dintr-un vaccin care are acum o excepție limitată, eventual la prevenirea unor forme mai grave de boală. Eu cred că e mai important ca cei care au făcut două doze să facă doza a treia cu un vaccin actual, iar doza a patra să o facem cu un vaccin care să ne dea șansa de a nu ne mai îmbolnăvi cu Omicron”, a spus Rafila.

Citeşte şi: De ce se infectează cu Covid și persoanele vaccinate. Explicația lui Rafila: „Acest vaccin și-a atins limitele, nu mai oprește transmiterea acestei boli” – EXCLUSIV