Marcel Ciolacu aruncă bomba despre alegerile prezidențiale de anul viitor! ”Este cazul ca România să aibă un candidat şi un preşedinte social-democrat după 20 de ani de preşedinte de dreapta”

Premierul Marcel Ciolacu a vorbit miercuri despre alegerile prezidențiale care vor avea loc anul viitor. Liderul PSD a afirmat că, după 20 de ani de preşedinte de dreapta, este cazul ca România să aibă un candidat și un președinte social-democrat.

16 nov. 2023, 08:30
Marcel Ciolacu aruncă bomba despre alegerile prezidențiale de anul viitor! ”Este cazul ca România să aibă un candidat şi un preşedinte social-democrat după 20 de ani de preşedinte de dreapta”
Marcel Ciolacu aruncă bomba despre alegerile prezidențiale de anul viitor!

Marcel Ciolacu aruncă bomba despre alegerile prezidențiale de anul viitor! Șeful Executivului a subliniat că încă nu a luat decizia de a candida la alegerile prezidenţiale din 2024.

Citește și Marcel Ciolacu îl distruge pe Rareş Bogdan după ce acesta a amenințat cu ruperea coaliției: „Nu cred că este un om prost, înseamnă că este iresponsabil şi mitocan”

Marcel Ciolacu aruncă bomba despre alegerile prezidențiale de anul viitor!

„Cred cu convingere că este cazul ca România să aibă un candidat şi un preşedinte social-democrat după 20 de ani de preşedinte de dreapta”, a declarat Marcel Ciolacu, la Antena 3CNN.

Întrebat dacă el va fi candidatul din partea PSD la alegerile prezidențiale, Marcel Ciolacu a răspuns: „Nu neapărat. Sunt şi alţi oameni în România care sunt autentici de stânga. V-am spus că am stat de vorbă cu preşedintele Academiei. E o încântare. Nu am avut această discuţie (dacă va candida – n.r.), dar e o încântare să vorbeşti. E un om de stânga complet, un om care gândeşte de stânga. După crizele economice care au atins întreaga lume, nu numai România, după această criză majoră de securitate, temele principale sunt social-democrate”.

Premierul a vorbit şi despre posibila rupere a coaliţiei de guvernare dintre PSD și PNL.

„Mie nu îmi e frică de probleme, dar în momentul in care unul dintre parteneri iese de la guvernare, premierul depune mandatul președintelui si ne întoarcem la popor, care are mereu dreptate. Dar asta e moment in care sa lansam știri false pentru a acoperi o greșeala personala? În asemenea context, noi vorbim de fandoseli? Eu si colegii mei am venit de buna credința în aceasta coaliție”, a explicat premierul.

Întrebat dacă există bani la buget pentru a acoperi cele două creşteri ale pensiilor promise pentru anul viitor, Ciolacu a asigurat că fondurile vor fi disponibile și ambele creşteri ale pensiilor vor fi aplicate după programul stabilit.

„Normal că există bani. Anul viitor, pensiile vor creste de doua ori. O data la 1 ianuarie, cu 13,8%, apoi de la 1 septembrie, cu recalcularea. Peste 85% dintre pensionari au pensie mai mica de 3.000 de lei. Cum sa nu fie o prioritate pentru oricine? În 2021, cand era accidentul României premier, nu s-au mărit deloc pensiile. Banii se iau din bugetul statului, iar unele pensii se și impozitează. Am mers la Bruxelles, am negociat, am închis cererea de plata nr. 3 din PNRR. Aveam acea negociere pe acel 9,4%, ca nu mai puteam mari pensiile pana in 2070, ca atât l-a dus pe unul capul, care acum scrie Comisiei ca legea asta nu e sustenabila. Când ea a fost făcută cu colaborarea Comisiei”, a mai spus preşedintele PSD.

Citește și Marcel Ciolacu, despre obiceiul președintelui Iohannis de a zbura cu avioane private: „Eu prefer să merg cu curse de linie. Aleg să rămân Marcel Ciolacu indiferent de funcția pe care o am”