Marcel Ciolacu aruncă bomba despre comasarea alegerilor! ”Să vedem ce își doresc românii”

Premierul României, Marcel Ciolacu, a vorbit vineri despre comasarea alegerilor și a subliniat că acestea nu reprezintă o prioritate pentru români.

26 ian. 2024, 13:36
Marcel Ciolacu aruncă bomba despre comasarea alegerilor! ”Să vedem ce își doresc românii”
Marcel Ciolacu aruncă bomba despre comasarea alegerilor!

Marcel Ciolacu aruncă bomba despre comasarea alegerilor! Președintele PSD a afirmat că până în acest moment niciun român nu l-a oprit pe stradă să îl întrebe despre comasare, ci despre nivelul de trai din țara noastră.

Citește și Vești bune pentru persoanele cu dizabilități! Premierul Marcel Ciolacu a făcut anunțul mult așteptat. ”Indemnizațiile se vor mări”

Marcel Ciolacu aruncă bomba despre comasarea alegerilor!

„Una este discuția din interiorul fiecărui partid, una e discuția în coaliție. Haideți să vedem ce-și doresc românii în primul rând. Din punctul meu de vedere, pentru români nu este nicio prioritate comasarea alegerilor. Nici azi nu m-a oprit nimeni pe stradă să mă întrebe de comasare, toată lumea mă întreabă de nivelul de trai”, a declarat Marcel Ciolacu.

Declarația premierului vine la numai o zi după ce Ionuţ Stroe, purtătorul de cuvânt al PNL, a declarat joi, despre comasarea alegerilor europarlamentare şi locale, că s-ar putea mobiliza electoratul gândindu-se că este şi o miză locală.

Liberalul a transmis că nu s-a discutat în PNL despre acest lucru dar scenariile sunt deschise, pentru că doar alegerile parlamentare sunt fixe, restul se pot modifica prin lege.

„Organizarea împreună a anumitor cicluri electorale înseamnă, practic, simplificarea procesului electoral. Gândiţi-vă ce ar înseamnă ca, începând cu vara acestui an, până în luna decembrie, să chemăm cetăţenii acestei ţări de cinci ori la vot. Gândiţi-vă ce blocaj instituţial am crea, apropo de modul în care imensa zonă funcţionărească aşteaptă să se limpezeaască zona decizională şi să vadă cine sunt cei care vor decide mai departe în aceste instituţii. Gândiţi-vă şi la economiile care se pot face apropo de efortul financiar pe care trebuie să îl realizăm. Gândiţi-vă ce ar însemna, apropo de modul în care se manifestă absenteismul la cote alarmante, şi cota de legitimitate a celor aleşi, ce ar înseamna ca la europarlamentare, unde tot timpul am avut cote minime de prezenţă la vot, am putea să mobilizăm electoratul gândindu-ne că este şi o miză locală, apropo de cei din administraţia publică locală”, a declarat purtătorul de cuvânt al PNL, despre ipoteza comasării alegerilor europarlamentare şi locale, în emisiunea România Politică de la Prima News.

„Noi tot timpul am încercat să deschidem această dezbatere, am aşteptat nu numai de la partenerii de la PSD dar şi de la ceilalţi opinii”, a mai spus Ionuţ Stroe.

Citește și Ciolacu, întrebat despre candidatura la prezidențiale, citează din Churchill: „Șapte zile în politică e mult”