Vești bune pentru persoanele cu dizabilități! Premierul Marcel Ciolacu a făcut anunțul mult așteptat. ”Indemnizațiile se vor mări”

Premierul României, Marcel Ciolacu, a anunțat joi că indemnizațiile persoanelor cu handicap vor fi mărite anul acesta în România.

26 ian. 2024, 08:28
Vești bune pentru persoanele cu dizabilități! Premierul Marcel Ciolacu a făcut anunțul mult așteptat. ”Indemnizațiile se vor mări”
Vești bune pentru persoanele cu dizabilități!

Vești bune pentru persoanele cu dizabilități! Şeful Executivului a subliniat că în acest an va fi creat un sistem nou în care vor fi introduse toate persoanele cu handicap.

Citește și Ciolacu, întrebat despre candidatura la prezidențiale, citează din Churchill: „Șapte zile în politică e mult”

Vești bune pentru persoanele cu dizabilități!

„Categoric. După şedinţa de Guvern, am avut o discuţie cu ministra Muncii, pentru că am avut discuţiile cu Sanitas, apoi, normal, că avem şi asistenţa socială şi am vorbit şi despre indemnizaţiile persoanelor cu handicap, şi un sistem nou, o să fie şi o digitalizare, toate persoanele introduse”, a declarat premierul Marcel Ciolacu.

Pe de altă parte, premierul Marcel Ciolacu a spus, joi seara, la Realitatea Plus, că va continua cu reorganizarea bugetară, care s-ar putea încheia în iunie. „Până în iunie termin reorganizarea sistemului bugetar și așa voi face. Sunt foarte multe locuri vacante, voi merge pe cei 25 la sută, așa cum am spus. Eu înțeleg că nu vrem impozitare progresivă, trebuie să existe un echilibru. Am avut întâlnirea cu polițiștii și militarii. Înainte, această categorie avea anumite beneficii față de civili. În 30 de ani de democrațieau început și civilii să aibă aceleași drepturi ca militarii. Trebuie să înțelegem că e o categorie aparte”, a spus Marcel Ciolacu.

Premierul Marcel Ciolacu a discutat despre pensiile speciale. ”Cine nu vă lasă să tăiați pensiile speciale?” a fost întrebat premierul.

„Cum adică cine nu mă lasă? Noi am avut o lege trecută prin Parlament convenită alături de comisie,în cererea de plată numărul 3, trimisă și acceptată de către comisie, în care s-au tăiat pensiile speciale. Cu adevărat, am negociat foarte multe lucruri în ceea ce privește pensiile ocupaționale, care din punctul meu de vedere au fost trecute pe nedrept în jalon ca fiind pensii speciale. Ipocriții care astăzi se bat cu cărămida în piept, că nu s-a făcut nimic în acest demers, sunt cei care au trecut tot în PNRR că deciziile CCR o să fie luate în considerare numai în ceea ce privește pensiile magistraților”, a afirmat Marcel Ciolacu.

”S-a opus sistemul la tăierea pensiilor speciale?” a mai fost întrebat. „Eu nu pot. Eu, Marcel Ciolacu, și nici Parlamentul actual, nu puteam să îndreptăm ceva din trecut. Prezentul e consecința trecutului, dar pe viitor pensiile speciale s-au reglementat foarte clar. Partea de contribuție, din acest moment, contează cel mai mult. În zona de justiție a existat o negociere legată de ieșitul la pensie și în ceea ce privește procentul de trecere între contribuție și special”, a susținut premierul.

Citește și Marcel Ciolacu: „Nu se pot cumpăra multe cu 100 de lei, nu se poate trăi cu o pensie minimă. Era 800, acum e 1280. O să fie un nou sistem”